ITSM/FSM pakket Meppel – Aanbestedingsnieuws

ITSM/FSM pakket Meppel

Software
Ict software

De gemeente Meppel wil het contract rond de softwareoplossing om haar ITSM en FSM (IT servicemanagement en facilitair servicemanagement) opnieuw aanbesteden. Deze nieuwe oplossing zal moeten passen in de ontwikkelde procesarchitectuur, gebaseerd op ITIL, BiSL en ASL. Daarnaast moet het passen in de informatiearchitectuur, en voldoen aan kaders rond informatiebeveiliging, privacybescherming en inkoopvoorwaarden. De nieuwe oplossing zal moeten voldoen aan de sourcingstrategie, voldoen aan andere IT-gerelateerde eisen (GIBIT, Architectuur, Common Ground) en heeft een afhankelijkheid met de nu te ontwikkelen (IVPA; Informatievoorziening Project Architectuur) processen bij informatisering.

De softwareoplossing is gebaseerd op SaaS, ondersteunt naast incidenten en wijzigingen afgehandeld door de IT medewerkers ook facilitaire meldingen. Het gaat daarbij om circa35 behandelaars en ongeveer 450 gebruikers die via de selfservice desk meldingen en reserveringen kunnen doen en wijzigingen kunnen aanvragen. De applicatie moet de processen van het team ondersteunen en adequate sturingsinformatie genereren. Een programma van eisen is opgenomen in de offerteaanvraag.

De raamovereenkomst wordt aangegaan voor een vaste periode van zes jaar welke loopt van 1 januari 2024 tot en met 1 januari 2030. Hierna bestaat de optie om de overeenkomst tweemaal met twee jaar te verlengen tot en met 1 januari 2034. De verwerkersovereenkomst is als separate PDF-bijlage  toegevoegd aan de aanbestedingsdocumenten.

Er is sprake van een openbare procedure. De passende inschrijvingen worden beoordeeld en gerangschikt op basis van het gunningscriterium van de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Bron: Tenderned zondag 25 juni 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/301790

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 27 juni 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *