Inkoopplanning Rijkswaterstaat eind juni 2020 verwacht – Aanbestedingsnieuws

Inkoopplanning Rijkswaterstaat eind juni 2020 verwacht

Regelmatig publiceert Rijkswaterstaat een geactualiseerde inkoopplanning, met de door ons voorgenomen opdrachten van meer dan €139.000 voor het komende jaar. De publicatie van de inkoopplanning van de maand juni wordt eind juni 2020 verwacht, iets later dan gebruikelijk.

fragment inkoopplanning 2017 ©Rijkswaterstaat 2020 / bewerking Aanbestedingsnieuws

Op dit moment kijkt Rijkswaterstaat samen met de markt in de Taskforce Infra naar maatregelen om de effecten van COVID-19 op de productie zo beperkt mogelijk te houden en waar mogelijk werkzaamheden te versnellen. Door de planning iets later te publiceren kunnen we laatste inzichten vanuit de Taskforce meenemen in het overzicht.

Rijkswaterstaat onderzoekt samen met de brancheorganisaties uit de bouw de mogelijkheden om werkzaamheden die voor latere jaren gepland stonden, naar voren te halen. Het gaat niet alleen om maatregelen die direct uitvoerbaar zijn, maar ook om maatregelen voor over een half jaar en voor 2021. De versnelling komt bovenop het eerdere impulspakket en de versnelling van beheer en onderhoud in 2020 en 2021. De minister heeft daarvoor dit jaar circa € 100 miljoen extra uitgetrokken en volgend jaar € 165 miljoen.

Bron: Rijkswaterstaat 11 juni 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *