IJsselpoort Partners wint planuitwerking Rivierklimaatpark IJsselpoort – Aanbestedingsnieuws

IJsselpoort Partners wint planuitwerking Rivierklimaatpark IJsselpoort

Het consortium IJsselpoort partners heeft de aanbesteding voor de planuitwerkingsfase van Rivierklimaatpark IJsselpoort gewonnen. Dat meldt het Lelystadse adviesbureau over waterveiligheid HKV op de eigen website. De gunning werd vorige maand al semi-openbaar bekendgemaakt op de projectwebsite Rivierklimaatpark van de Rivierklimaatparkpartners: Gelderland, Rijkswaterstaat, Natuurmonumenten, gemeenten Westervoort, Arnhem en Duiven, Zevenaar, Rheden en Waterschap Rijn en IJssel.

©Rivierpark 2023

IJsselpoort partners wordt gevormd door ingenieursbureau TAUW, HKV op het gebied van rivierkunde, landschapsarchitecten H+N+S, APPM voor het omgevingsmanagement en de ecologen van Bureau Stroming.

Rivierklimaatpark IJsselpoort is een veelzijdig plan voor een toekomstbestendig IJssellandschap. Het bevat plannen voor de rivier, voor bedrijvigheid, natuur, scheepvaart en recreatie.

Het doel van het project van het Rivierklimaatpark is:

  • om de rivier meer ruimte te geven bij extreem hoogwater
  • om ruimte te bieden voor duurzame bedrijvigheid, landbouw, recreatie en energieopwekking
  • om de kenmerkende natuur van het riviergebied terug te brengen
  • om te zorgen dat de vaargeul niet verder uitschuurt
  • om te zorgen voor een veilige en vlotte doorvaart van de scheepvaart
  • om een aantrekkelijk en toegankelijk rivierpark te maken voor ontspanning en verkoeling.

Het Rivierklimaatpark IJsselpoort is één van de projecten die wordt uitgevoerd in het kader van het landelijke Deltaprogramma. De overheid wil Nederland nu en in de toekomst beschermen tegen hoogwater en zorgen voor voldoende zoetwater. Ook wil de overheid ons land zo inrichten dat het klimaatbestendig en waterrobuust wordt.

Bron: HKV, 13 maart 2023

Zie ook:

https://rivierklimaatpark.nl/nieuws/actueel/default.aspx

en  een eerdere tender van de Provincie Gelderland uit opvallend genoeg 2018 voor ingenieursdiensten voor “vormgeving van het beoordelingsproces en “draagvlakcreatie” bij samenwerkingspartners en omgeving:

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/140506/details

De opdracht bestaat uit het opstellen van producten en het leveren van diensten voor de beoordelings- en besluitvormingsfase van de MIRT Verkenning Rivierklimaatpark IJsselpoort. Het plangebied van het rivierklimaatpark bestaat uit de IJsseluiterwaarden van Arnhem, Westervoort, Rheden, Duiven en Zevenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *