HTM ontslaat medewerkers om aanbesteding veiligheidsmedewerkers – Aanbestedingsnieuws

HTM ontslaat medewerkers om aanbesteding veiligheidsmedewerkers

De directie van het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM heeft afgelopen vrijdag bekend gemaakt per direct maatregelen te nemen tegen twee medewerkers van de afdeling Controle & Veiligheid. Het gaat om een aanbesteding voor veiligheidsdiensten, waarbij een contract gegund is voor 7 jaar. Nader onderzoek van Aanbestedingsnieuws wijst uit dat het om een miljoenencontract is gegaan, waarbij niet gepubliceerd is of de opdracht ook gegund is.

Volgens HTM zou het gaan om belangenverstrengeling rond de aanbesteding van een contract voor beveiligingsdiensten in trams, bussen en op haltes en om het uitvoeren van ongeoorloofde nevenwerkzaamheden. Omdat HTM hierdoor niet meer kan garanderen dat alle fasen van deze aanbesteding correct zijn verlopen ,stopt het bedrijf dit proces.

Uit onderzoek van Aanbestedingsnieuws blijkt dat met de be

©HTM 2019
(red AN weergave is illustratief en niet gerelateerd aan het bericht)

wuste aanbesteding €45 miljoen gemoeid is.Via TenderNed vond Aanbestedingsnieuws in het relevante tijdsbestek alleen een aanbesteding van HTM voor Beveiligingsdiensten OV 0318 die via CTM Solutions is gepubliceerd en volgens de documentatie een geraamde waarde heeft van ruim (maar liefst) €45 miljoen voor de duur van 84 maanden, (red AN, 7 jaar dus)

HTM bericht verder dat het dienstverband van 2 medewerkers beëindigd wordt, na een onderzoek op initiatief van de directie naar integriteitsschendingen door deze medewerkers. Dat onderzoek heeft ook geleid tot een officiële berisping voor twee andere medewerkers van de betrokken afdeling.

Het onderzoek bracht aan het licht dat één van de medewerkers de aanbesteding van een zevenjarig contract voor beveiligingsdiensten probeerde te beïnvloeden. Deze medewerker deed dat volgens HTM, door vertrouwelijke informatie te delen met een beveiligingsbedrijf dat inschreef op deze aanbesteding, waar hij belangen had in de persoonlijke sfeer. De andere medewerker verrichtte onder werktijd ongeoorloofde nevenwerkzaamheden. Deze medewerker ontving een vergoeding voor het inzetten van HTM-medewerkers voor de beveiliging van commerciële evenementen.

De directie moet nog besluiten in welke vorm de beveiligingsdiensten worden voortgezet, nu de aanbesteding van het contract is afgebroken. Tot die tijd blijft de huidige dienstverlener de beveiligingsdiensten leveren aan HTM om de service aan de reiziger te waarborgen.

Achtergrond: In 2012 antwoordde de gemeente nog op raadsvragen van D66 dat er in Den Haag ca. 111 fte aan extern beveiligingspersoneel ingezet op locaties en trajecten waar dit het meest noodzakelijk is. Als op elke tramlijn beveiliging zou worden neergezet, zou dat 600fte vergen en dat vindt de gemeente te kostbaar.

Bron: HTM/TenderNed/CTM Solutions,

Zie ook:

https://eu.eu-supply.com/app/rfq/publicpurchase_frameset.asp?PID=217007&B=&PS=1&PP=

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *