Buurthuis en sporthal Voorthuizen (Barneveld) in aanbesteding – Aanbestedingsnieuws

Buurthuis en sporthal Voorthuizen (Barneveld) in aanbesteding

Foto: Gemeente Barneveld

Er is door de gemeente Barneveld een aanbesteding op Tenderned geplaatst voor een buurthuis en sporthal. Dit voorjaar start het bouwrijp maken van de grond aan de Wikselaarseweg. In de loop van dit jaar kan dan de nieuwbouw starten onder het voorbehoud dat de aanbesteding past binnen de door de gemeenteraad beschikbaar gestelde financiële middelen. Naar verwachting een jaar later, rond de zomer van 2020, kunnen de nieuwe accommodaties dan open.

De definitieve ontwerpen van het dorpshuis met de sporthal laten een compact en multifunctioneel gebouw zien. In de gevels wordt veel hout en glas gebruikt. Daardoor krijgt het gebouw een natuurlijke, open en uitnodigende uitstraling. De gevels en het dak hebben een goede geluidswering. Ze zijn daarvoor extra zwaar uitgevoerd.

Wie straks het dorpshuis binnenloopt, ziet direct de gezellige huiskamer met horeca en de bibliotheek. Vlak daarbij is ook de (jongeren)ruimte met verschillende multimedia. Deze ruimte is ook via een eigen ingang te bereiken. Wie verder loopt ziet de verschillende multifunctionele vergaderruimten met verschuifbare wanden. Deze zaalruimten zijn in overleg met verenigingen ontworpen om goed aan te sluiten bij de wekelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld die van de bridge- en klaverjasvereniging en de schietvereniging met de mobiele schietbaan . Voor de muziekactiviteiten zijn er geïsoleerde oefenruimten.

Centraal in het gebouw is een verhoogd podium. Optredens op dit podium zijn vanaf 2 kanten te zien. Is er een voorstelling met een wat kleiner publiek, dan is de voorstelling vanuit de zaal in het dorpshuis goed te zien. Wanneer er een groot publiek is, dan kan ook de sporthal worden ingezet. Want ook van daaruit kan men het podium zien. De akoestiek van de sporthal en het dorpshuis zijn speciaal daarvoor uitgewerkt. Deels onder het podium op een lager niveau in het dorpshuis bevindt zich de kegelbaan, waar verschillende kegelverenigingen gebruik van gaan maken.

De aanbesteding is gesplitst in twee percelen, er mag ingeschreven worden op alle percelen. Perceel 1 is het bouwkundig gedeelte, perceel 2 is het werktuigbouwkundig en elektrotechnisch gedeelte. De totale oppervlakte van de bouw is 3.140,00 m2. Inschrijven kan tot 5 maart 2019.

Bron: Tenderned, 4 februari 2019, https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/157801;section=0

Bron: https://www.barneveld.nl/over-barneveld/projecten/nieuw-dorpshuis-met-sporthal-en-kindcentrum-in-voorthuizen/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *