HTM kiest EvoBus voor nieuwe elektrische bussen – Aanbestedingsnieuws

HTM kiest EvoBus voor nieuwe elektrische bussen

Foto: © HTM

HTM heeft een volgende stap gezet in de Europese aanbesteding voor de aanschaf van nieuwe, elektrische bussen. EvoBus (Daimler buses) is de opdracht voorlopig gegund. De opdracht bestaat uit de levering van 95 bussen plus opties, bestaande uit een mix van 18 meter gelede en 12 meter  lagevloer stadsbussen en de bijbehorende laadinfrastructuur.

Vervanging aardgasbussen

De nieuwe bussen van het type e-Citaro en e-Citaro-G (geleed) gaan vanaf medio 2024 de huidige aardgas (CNG) bussen van HTM vervangen. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet op weg naar duurzaam openbaar vervoer in de Haagse regio conform de afspraken die HTM hierover heeft gemaakt met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De gelede bussen hebben meer capaciteit en worden ingezet op de drukke buslijnen. Meer reizigers kunnen daardoor ook met de bus comfortabeler reizen.

Keuze voor EvoBus

Meerdere gerenommeerde busfabrikanten deden een aanbieding tijdens de aanbesteding. EvoBus kwam met haar aanbieding als beste leverancier naar voren. De aanbiedingen zijn onder andere getoetst op reizigersaspecten, prijs, techniek, betrouwbaarheid, onderhoud en design.

Voorlopig

Het gaat om een voorlopige gunning. Na afloop van de wettelijk geldende termijn en na goedkeuring van de investering door de aandeelhouders van HTM, gemeente Den Haag en MRDH, wordt de gunning definitief. HTM is voornemens om op 7 juli aanstaande de opdracht definitief te gunnen.

Bron: HTM dinsdag 20 juni 2023

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 21 juni 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *