Hosting software openbare verlichting Utrecht (stad) – Aanbestedingsnieuws

Hosting software openbare verlichting Utrecht (stad)

Foto: Pexels.com

De gemeente Utrecht zoekt een opdrachtnemer die ervoor zorgt dat de systemen waarop de software is geïnstalleerd, blijven functioneren en storingen worden opgelost, zodat de continuïteit van de systemen die ervoor zorgen dat de openbare verlichting werkt, gewaarborgd is (hosting). Ook zorgt opdrachtnemer ervoor dat de systemen voldoen aan de laatste eisen op het gebied van cybersecurity.

Het team Installaties van de afdeling Beheer Openbare Ruimte (BOR) van gemeente Utrecht verzorgt het jaarlijkse beheer en onderhoud van de openbare verlichting (OVL). Utrecht beschikt over circa 60.000 lichtpunten in de openbare ruimte. Deze worden gevoed en geschakeld vanuit 621 OVL- schakelkasten, waarvan 11 stuks zich in een Stedin ruimte bevinden. Het huidige OVL-schakelsysteem is aan vervanging toe. Utrecht heeft gekozen voor een variant waarbij de kern van het stuursysteem wordt vervangen door de betrouwbare oplossingen die ook aan de basis staan van het gemaalbesturingssysteem. Hiervoor worden drie aparte overeenkomsten opgesteld.
Vanwege de sterk verschillende aard van de werkzaamheden met elk een eigen specialistische marktpartij, heeft de gemeente besloten drie separate uitvragen op de markt te zetten:
– hardware (vervangen, demonteren en installeren van hardware componenten in OVL-schakelkasten);
– software (realiseren PLC-software Phoenix in OVL-schakelkasten en centrale SCADA-software WinCC OA);
– hosting (beschikbaar stellen systeem- en communicatie-infrastructuur).

Het is cruciaal voor het gehele proces dat de drie opdrachtnemers goed en nauw met elkaar samenwerken. De coördinatie van alle werkzaamheden tijdens alles fases ligt bij de opdrachtnemer van de software.

De stad Utrecht volgt in deze aanbesteding de openbare procedure. Utrecht gunt de opdracht aan de inschrijver met de economisch meest voordelige inschrijving op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Bron: Tenderned donderdag 20 januari 2022 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/249874

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *