Herinrichting Wittevrouwenstraat en Voorstraat Utrecht – Aanbestedingsnieuws

Herinrichting Wittevrouwenstraat en Voorstraat Utrecht

Bron: Gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht wil een overeenkomst afsluiten met betrekking tot het project “Herinrichting Wittevrouwenstraat en Voorstraat”.
Het project bestaat uit de herinrichting van de Wittevrouwenstraat en Voorstraat (van de kruising nabij het Neude tot de Wittevrouwenbrug). In de uiteindelijke inrichting van deze straten staan de fietsers en voetgangers centraal. De gemeente  Utrecht wil de belevings-, verblijfs- en toekomstwaarde van deze straten verhogen. De herinrichting draagt tevens bij aan het creëren van een prettigere woon- en werkomgeving, een betere bereikbaarheid en economische vitaliteit van het centrum. De straten worden ingericht als fietsstraat met rood asfalt waarbij het verkeer voorrang heeft op de zijstraten. Fietsers en auto’s gaan straks over dezelfde rijbaan. De stoep met gebakken klinkers wordt minimaal
2,5 meter breed, er komt meer ruimte voor groen. Een fietsstraat is een straat die ingericht is als fietsroute. Autogebruik is toegestaan, maar wordt beperkt door het karakter en de inrichting van de fietsstraat. Onder meer de Koekoekstraat, Merelstraat, Cremerstraat, Maliesingel en Leidseweg in Utrecht zijn de afgelopen jaren al fietsstraten geworden.

Voor deze opdracht volgt Utrecht de nationale openbare aanbestedingsprocedure volgens het ARW 2016. De opdracht wordt niet opgedeeld in percelen omdat de omvang van de opdracht op voorhand niet tot beperking van de kansen voor MKB leidt. Daarnaast heeft de gemeente Utrecht voor dit werk, vanuit het oogpunt van efficiëntie, voorkeur voor één opdrachtnemer. Deze opdracht wordt gegund op laagste prijs omdat gunnen op basis van ‘beste prijskwaliteitverhouding’ in deze aanbesteding naar verwachting geen meerwaarde zal opleveren. Het
ontwerp is volledig uitgewerkt in een RAW bestek, waardoor er geen ruimte is voor inschrijvers om innovatieve en/of duurzame oplossingen aan te dragen.

Aanbestedingsnieuws waardeert het, dat hier niet op prijs/kwaliteit wordt aanbesteed maar op laagste prijs. De aanbestedende dienst heeft het goed gezien dat bij een goede en complete uitvraag prijs/kwalliteit geen issue is. Was dat maar bij meer aanbesteders zo.

Meer over de heririchting:

Bron: Tenderned 22 januari 2020 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/185692

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *