Herinrichting Wakkerendijk Eemnes – Aanbestedingsnieuws

Herinrichting Wakkerendijk Eemnes

Wakkerendijk, Eemnes
Foto: Google Streetview

Het onderwerp van deze aanbesteding betreft de reconstructie van de Wakkerendijk, Eemnes in opdracht van de BEL Combinatie. De BEL Combinatie is de werkorganisatie van de drie gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren, met elk een eigen bestuur. Daarmee is de BEL Combinatie een bijzonder overheidsbedrijf. De organisatie levert een klantgerichte, zelfbewuste, flexibele en professionele dienstverlening aan de bestuurders en inwoners van de drie BEL-gemeenten en de interne organisatie.

De doelstellingen van de opdracht zijn:

  • Het verbeteren van de verkeersveiligheid
  • Groot onderhoud aan de openbare ruimte
  • Reduceren van de geluidshinder van de Wakkerendijk
  • Het vervangen van de drukriolering
  • Om werk met werk te combineren worden ook de wensen vanuit wegbeheer, groen en riolering meegenomen in het project.

De opdracht is niet opgedeeld in percelen. De mate van samenhang tussen beide delen is groot, omdat zij aan elkaar gerelateerd zijn en achtereenvolgens uitgevoerd moeten worden. Splitsen betekent extra coördinatie en extra kosten. Foutieve coördinatie kan leiden tot vertraging, wat niet wenselijk is. Ook kan één partij de werkzaamheden beter faseren waardoor slechts op één locatie hinder ontstaat. Door één partij het werk te laten uitvoeren hoeft niet op twee sporen gecommuniceerd te worden en hoeft maar een aanbesteding doorlopen te worden.

Het uit te voeren werk is gelegen aan de Wakkerendijk, Laarderweg, Meentweg, Kerkstraat, De Waag, Raadhuislaan, Wilgenpad, Stammeweg, Jonge Jaapeweg en Eikenlaan in de gemeente Eemnes.

Om invulling te geven aan de doelstellingen omtrent circulair inkopen is in het bestek opgenomen dat vrijkomend straatmeubilair en straatbakstenen naar de gemeentewerf wordt vervoerd t.b.v. hergebruik. Ook worden vrijkomende straatbakstenen uit project Meentweg hergebruikt in de reconstructie Wakkerendijk.

Bron: Tenderned 21 november 2019 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/181073

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *