Hengelo voert nieuw logo – Aanbestedingsnieuws

Hengelo voert nieuw logo

De gemeente Hengelo heeft een nieuw logo. Het nieuwe logo werd tijdens de nieuwjaarsreceptie door burgemeester Schelberg onthuld tijdens de nieuwjaarsreceptie. Creative Bastards uit Enschede kwam als winnaar uit de bus bij de aanbesteding. Zij namen het DNA van Hengelo (betrokken en leefbaar en meer) als uitgangspunt.

Het nieuwe logo bestaat uit een overgestileerde versie van het wapen van de stad een korenaar en een stadsbeeld gescheiden door een beek, naast het wapen is er de tekst Gemeente Hengelo in een hoofdpijnletter. wij geven u hem hier:

Creative Bastards had er wel over nagedacht, dat maakt Aanbestedingsnieuws tenminste op uit het persbericht:

” De blauw/gele kleuren uit de nieuwe huisstijl zijn een afgeleide van het wapen van Hengelo, waarbij de gele kleur goud symboliseert. Deze twee kleuren zijn vertaald naar twee nieuwe primaire huisstijlkleuren: blauw en geelgoud. Hierbij is het blauw wat donkerder geworden, zodat het logo zelfs in één kleur voldoende contrast biedt. De gele kleur gaat weer meer richting het oorspronkelijke goud.”

Nieuw logo Hengelo

 

We waren bij Aanbestedingsnieuws niet te beroerd om wat op te zoeken, hoe het vorige logo er dan uit zag. Dat was in januari 1990 opgeleverd, toen de jeugd nog in aussi’ s rondliep en iedereen gehaarlakt haar had. En dat is inderdaad erg eind jaren ‘ 80, met zo’ n driehoek en dan de naam, een beetje bijzonder geschreven in MS Word en dan met Arial. Als er nu ergens een 80′ s dancefeest is, is dat logo daarvoor op de posters ook onherroepelijk met driehoekjes. Dat was toen heel spectaculair.

Creative Bastards heeft echt moeite gedaan de vorm van een wapenschild te stileren en specifieke letterkenmerken te ontwerpen, in een scheefte die past bij het logo. Het kost €30.000 euro en dat is dan toch behoorlijk aan de goedkope kant. Zeker als je bedenkt wat er allemaal in de stijl gaat zitten. Het gaat hierbij om het ontwerp, de verdere uitwerking daarvan en het samenstellen van het digitale huisstijlhandboek. Maar ook om de voorbereiding in de afgelopen maanden van de implementatie van de huisstijl op diverse dragers zoals: briefpapier, website, dienstkleding, wagenpark, gemeenteadvertentie, vlaggen, bewegwijzering, borden, nieuwsbrieven etc.

 

Voor de volledigheid geven we u ook nog het wapen van de stad

Wapen Hengelo

 

 

 

 

 

 

 

En natuurlijk is u de 6 hoekige vorm in het logo enigszins bekend voorgekomen, wellicht is dat dan de Bijenkorf uit het wapen.  

De bastards

 

Bron, Hengelo, 9 januari 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *