Hegeman gaat Dordrecht Zuid opknappen voor Prorail – Aanbestedingsnieuws

Hegeman gaat Dordrecht Zuid opknappen voor Prorail

ProRail werkt samen met aannemer Hegeman en de gemeente Dordrecht aan de vernieuwing van station Dordrecht Zuid. Er komen liften, nieuwe perrons met nieuwe bankjes, wachtruimtes en extra plekken voor fietsen. Het station wordt schoongemaakt. En dankzij een alerte bewoner tijdens de informatieavond in juni, komen er ook fietsgootjes in de trappen.

Projectmanager ProRail, Lieke Rubers: “De opknapbeurt is noodzakelijk. Dit station is een van de laatste zeven stations in Nederland waar nog niet íedereen comfortabel gebruik van kan maken. We maken station Dordrecht Zuid volgens Europese regelgeving toegankelijk voor mindervaliden door het plaatsen van twee liften naar de perrons. Ook verlagen we de perrons, zodat er een gelijkvloerse instap met de trein is.”

Het nieuwe station is door Royal HaskoningDHV ontworpen met oog voor zoveel mogelijk sociale veiligheid. Lieke: “Het station wordt ruimer en overzichtelijker. Er zijn bijvoorbeeld geen donkere hoekjes waar mensen zich kunnen verstoppen. De wachtruimten en liften zijn van glas. Dat zorgt voor een veiliger gevoel bij reizigers.”

©Prorail 2022

Als de grote opknapbeurt van station Dordrecht Zuid eind maart 2023 is afgerond, werken we verder aan de nieuwe fietsenstallingen. Lieke: “Steeds meer reizigers komen met de fiets naar het station. Aan de zuidzijde van het station aan de Cereslaan komen honderd extra fietsparkeerplekken. Bovendien schuift de fietsenstalling aan de Piersonstraat op, daar komt een klein stationsplein.”

In september zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart. Van 20 oktober tot en met 6 november werkt Hegeman dag en nacht door. Er rijden in deze periode geen treinen, maar de NS zet bussen in. Tot en met maart 2023 werkt Hegeman aan het plaatsen van de liften en de afwerking van het station. Een deel van de looproutes is dan nog niet beschikbaar, reizigers volgen een alternatieve looproute.

Bron Prorail, 14 oktober 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *