HBB Groep wint tender Haarlem – Aanbestedingsnieuws

HBB Groep wint tender Haarlem

Op donderdag 9 mei heeft de commissie Ontwikkeling van de Gemeente Haarlem het voornemen tot gunning goedgekeurd, dat HBB Groep uit Heemstede aanwijst als winnaar uit de selectieprocedure voor Slachthuisbuurt Zuidstrook Blok II.

Het gaat om de strook grond op de kruising van de Schipholweg en de Prins Bernhardlaan aan de zijde van de Slachthuisbuurt. Een deel van het park is in 2018 via een openbare selectie aan de markt aangeboden. HBB Groep heeft de hoogste totaalscore op de diverse selectie onderdelen: ontwerp, bieding, programma en duurzaamheid.

Het plan bestaat uit 90 appartementen in de middeldure huursector naar ontwerp van FARO architecten uit Lisserbroek. Het ontwerp heeft een alzijdig karakter met een metselwerk gevel in diverse verbanden. Het gebouw zal in 6 lagen worden opgetrokken met op de begane grond een gemeenschappelijke ruimte voor feesten en andere sociale bijeenkomsten. De flexibel indeelbare appartementen met een grootte tussen 54m2 en 71m2 krijgen een huurprijs in het middeldure huursegment. Met deze toevoeging van 90 appartementen in de middeldure huursector wordt een impuls gegeven aan de mogelijkheid tot doorstroming uit de sociale woningen in de Slachthuisbuurt. De woningen worden gasloos gebouwd en het gebouw zal een zeer duurzaam karakter krijgen: onderdeel van de inschrijving is dat het project het duurzaamheidslabel ‘BREEAM Excellent’ zal krijgen. Parkeren gebeurt in een halfverdiepte garage onder het gebouw.

©HBB Groep 2019

Projectontwikkelaar Maaike Uttien: “We hebben even geduld moeten hebben voor de uitslag van de tender, maar we kunnen niet wachten om dit prachtige plan verder uit te werken en te realiseren. Het zal een aanwinst zijn voor de Slachthuisbuurt, zowel voor wat betreft de programmatische toevoeging als het beeld!”

HBB Groep is betrokken bij diverse plannen in de Slachthuisbuurt. Zo realiseert HBB het op steenworp afstand gelegen Hof van Leijh in opdracht van Elan Wonen en is recent ‘de Componiste’ aan de Henriëtte Bosmanstraat in opdracht van Pre Wonen opgeleverd. Tevens is het voormalige Fluorpand op de hoek van de Schipholweg en het Spaarne door HBB Groep in eigendom verworven, de plannen daarvoor zijn nog in de verkennende fase.

Bron: HBB Groep, 1 mei 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *