Halderberge gunt waterbergingskelder aan Waterblock – Aanbestedingsnieuws

Halderberge gunt waterbergingskelder aan Waterblock

De gemeente Halderberge wil een opdracht voor innovatieve waterberging onder het centrum, niet in de markt zetten met een aanbesteding in verband met de benodigde specialistische kennis voor de opdracht. In het “groene hart” van het centrumgebied in Halderberge is sprake van ernstige wateroverlast, en daartoe wil het college een waterbergingskelder ontwikkelen, onder de speeltuin.

Vorig jaar was een vergelijkbare opdracht voor waterberging nog onderdeel van het rioolonderhoud. De opdracht voor rioolonderhoud liep echter ernstige vertraging op in verband met archeologisch onderzoek. Daar was ontevredenheid over, maar dat staat volgens verantwoordelijk wethouder Jan Mollen, los van de gunning voor de waterbergingskelder onder de speeltuin.

©Waterblock 2017

De opdracht zal daarom worden gegund aan het Bredase bedrijf Waterblock BV. Mollen:”Het is [een opdracht voor, red] zowel berging als scheiding van het oppervlaktewater. Een duurzame oplossing dus. Een dergelijke specialistische klus kunnen we het beste uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf zoals Waterblock.”

Waterblock heeft een gepatenteerd systeem voor waterbuffering met bergingskelders, genaamd Watershell. Met de waterbergingskelders kan het water vertraagd worden afgevoerd naar riool of oppervlaktewater. De waterbuffering kan dan ook worden hergebruikt voor onder meer sprinklersystemen of irrigatie. Dergelijke waterbergingskelders heeft het bedrijf al aangelegd in onder meer Rotterdam, Schiedam en Bleiswijk.

Zie ook:

http://www.bndestem.nl/roosendaal/groene-hart-krijgt-forse-waterberging~a8f1b74c/

 

http://internetbode.nl/halderberge/geen-aanbesteding-groene-hart-306036

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *