Groeneilanden in Eindhovens Kanaal – Aanbestedingsnieuws

Groeneilanden in Eindhovens Kanaal

Gemeente Eindhoven plaatst volgende week drie ‘groeneilanden’ in het Eindhovensch Kanaal. De constructies met inheemse planten komen tussen het havenhoofd en de brug in de Tongelresestraat. De drie eilanden hebben een totale oppervlakte van 120 vierkante meter en zijn onderdeel van het nieuwbouwproject Picuskade.

De planten in de groeneilanden hebben een positief effect op de leefomgeving van vissen en kleinere dieren en op de waterkwaliteit. Ze helpen bijvoorbeeld bij het tegengaan van blauwalg. Voor fietsers zijn de eilanden een belangrijke bijdrage aan de beleving.

De constructies van de eilanden bestaan uit een frame van roestvrij staal en kunststof met daarin kokossubstraat waarop de planten groeien. De eilanden zijn verankerd aan de bodem met betonankers, waardoor de boten die het kanaal schoonhouden, niet gehinderd worden. De eilanden liggen anderhalve meter van de kade, zodat het vuil in het kanaal eromheen kan drijven.

Bron: Eindhoven 7 mei 2020

In Eindhoven is, bij het DAF museum, een nieuwe wijk gebouwd: de Picuskade. |

Het nieuwbouwplan omvat 85 sociale huurstudio’s, 18 sociale huurappartementen en 113 huurappartementen in de vrije sector. Voor Hurks heeft Gustaaf de gehele buitenruimte ingericht. Het grootste gedeelte van het terrein is een daktuin, aangebracht bovenop de parkeergarage. Het project is een mooi voorbeeld van een buitengewoon veelzijdige uitvoering, waar ook het aanbrengen van verlichting, drainage, schutting en zelfs complete schuren door Gustaaf is opgepakt.

Zie ook:
https://www.teng-groep.nl/projecten/picuskade/

©Eindhoven 2020

 

Als vaste onderhoudspartij voor Wooninc wordt het toekomstige onderhoud  door Gustaaf worden uitgevoerd. Uitvoeringszaken zoals materiaal zijn in het voortraject in overleg met Laride en tuinlandschapsarchitect  L+P Dolmans bepaald.

Door te werken met Bouwteams, kan duurzaamheid beter worden meegenomen. De drijvende tuinen zijn daar een resultaat van. Zo zegt Dolmans:

Wat al deze projecten gemeen hebben is dat we als bouwteam de ontwerpfase holistisch beschouwen en de realisatie integraal uit voeren. Op die manier wordt het maximale duurzame resultaat behaald. Het resultaat is een aanpak waarbij inrichting, gebruik en beheer van een project altijd centraal staan. Dit maakt dat binnen het bouwteam weloverwogen keuzes maken, project specifiek sturen en tot afgewogen besluiten komen. De opdrachtgever is en blijft in regie en wordt met onze aanpak maximaal ontzorgt.”

Bron https://www.dolmanslandscaping.com/werken-in-bouwteams-voor-beter-resultaat/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *