Groen licht met app op de fiets – Aanbestedingsnieuws

Groen licht met app op de fiets

Fietsers met de Schwung app krijgen voortaan bij 100 van 175 fietsverkeerslichten in Eindhoven groen licht. De app slaat lokaal op de smartphone ook de gekozen richtingen per kruispunt op. Als je aan het fietsen bent, is de app niet te bedienen. Dit om te voorkomen dat fietsers tijdens het rijden op hun mobiel kijken. Zo weet Schwung altijd waar ze je kunnen aanrijden en is geduld betrachten voor het rode licht nooit meer nodig.

Normaal krijg je als fietser groen als je over een detectielus in het fietspad rijdt of bij de stopstreep op de knop drukt. De Schwung app maakt verbinding met de verkeerslichten in de buurt en vraagt op afstand groen licht aan. Als de situatie het toelaat, springt het licht tijdig op groen en hoef je niet eens te stoppen.

Schwung is ontworpen door de onderneming Vialis, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels. Vialis ontstond in 1999 door de samenvoeging van Nederland Haarlem en Volker Stevin Systems. In 2001 trad NMA Railway Signalling toe tot Vialis. Na 1999 breidde Vialis uit met o.a. een vestiging in Polen.

De implementatie van Schwung in Eindhoven wordt gerealiseerd met de steun van Provincie Noord-Brabant. Je vindt de Swung app in de Play Store (android) en de App Store (Apple). Vialis is blijkens de website ook geliëerd aan de Smart Cities. “Een belangrijk deel van de oplossing is voor velen het ontwikkelen van Smart Cities, waarin informatietechnologie en het internet der dingen (IoT) gebruikt worden om de stad te beheren en te besturen.”

 

.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *