Gratis training aanbesteden Schiedam succesvol – Aanbestedingsnieuws

Gratis training aanbesteden Schiedam succesvol

Op 20 januari jl berichtten wij u al over de gratis training aanbesteden die door de gemeente Schiedam werd gegeven voor de kleinere lokale ondernemers. Deze training is inmiddels geweest en de opkomst was hoog.

Inkopen is hot en het succesvol inschrijven op Europese Aanbestedingen is een vak apart. Grote commerciële bedrijven hebben professionele teams voor aanbestedingen. Iets minder grote bedrijven huren experts in. Deze experts helpen mee om de kans op winnen zo groot mogelijk te maken. Kleine ondernemingen hebben deze luxe niet. Die doen het inschrijven voor aanbesteden vaak in de avonduren naast hun gewone werkzaamheden. Deze ondernemers denken dat Europees Aanbesteden lastig is en besluiten daarom zich niet in te schrijven. En dat is een gemiste kans.
Het Inkoopteam van de gemeente Schiedam onder leiding van Alexander Arsath Ro’is wil juist deze kleine ondernemers helpen. Op 18 februari heeft de gemeente daarom een gratis training Europees Aanbesteden gegeven in SHOP. De belangstelling voor de training was groot. Wethouder Jeroen Ooijevaar verzorgde een mooie introductie. Vervolgens werd uitgelegd welke soorten aanbestedingen er zijn en waarom de gemeente soms kiest voor de laagste prijs en andere keren niet. Voor de aanwezige ondernemers was het interessant om te horen op welke terreinen kansrijk zijn voor aanbestedingen.

Uiteindelijk duurde het programma bijna twee keer zo lang als beoogd. De aanwezigen stelden gedetailleerde vragen en er was zoveel betrokkenheid dat een goede uitleg nodig was. Na afloop hieven de aanwezigen het glas en onder het genot van sushi is afgesproken dat dit hoe dan ook een vervolg moet krijgen. In maart organiseren Schiedam een tweede bijeenkomst. De aankondiging zal gepubliceerd worden op https://shopschiedam.nl/agenda

Eigenlijk helemaal niet zo’n gek idee van Schiedam om deze trainingen te geven, ook Aanbestedingsnieuws ontvangt regelmatig vragen over hoe men moet aanbesteden op een opdracht en waar je deze kunt vinden.

Bron: shopSchiedam.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *