Friese taxichauffeur Waaksma valt buiten de boot bij aanbestedingen – Aanbestedingsnieuws

Friese taxichauffeur Waaksma valt buiten de boot bij aanbestedingen

De Friese taxichauffeur Waaksma heeft alle Friese kranten gehaald nu hij buiten de WMO-aanbesteding voor doelgroepenvervoer is gevallen. Waaksma is al decennia verantwoordelijk voor deze opdracht. Het bedrijf heeft onlangs de failliete vervoerder Klomp overgenomen en verliest nu zijn eigen thuisregio Noord Oost-Friesland bij een aanbesteding, ten gunste van een vervoerder uit Assen en Lemmer.

De regio Noord-Oost Friesland waar het om gaat bestaat uit de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollummerland en Tytsjerksteradiel. De wethouder van Dongeradeel, Pytsje de Graaf (FNP) wijst alle verantwoordelijkheid van de hand en vindt dat er niet verkeerd is gehandeld jegens Waaksma. Waaksma blijft in de regio nog wel rijden voor Zorggroep Alliander.

Fragment Youtube https://www.youtube.com/watch?v=gbpH6myRxhU&t=44s

Directeur Rienk Waaksma zegt erover in de Leeuwardense Courant. ,,Het gewone volk begrijpt deze keuze niet. En ik niet. We worden niet rijk van dit soort van aanbestedingen, maar we kunnen niet onder de kostprijs rijden”. Raadsleden zijn verbaasd dat de aanbesteding is gedaan door een bedrijf uit Den Bosch, Forseti. Dat adviesbureau is zelf in onder meer Lelystad ook verantwoordelijk voor de administratie van het leerlingenvervoer.

Blijkens TenderNed bestaat de gevoerde aanbesteding uit twee delen. Deel 1 is die voor de mobiliteitscentrale (de regie) en deel 2 voor de vervoercapaciteit (de uitvoering). De aanbesteding voor mobiliteitscentrale is gegund aan Connexxion Taxi Services B.V. De komende aanbesteding is die voor de vervoercapaciteit: het leveren van voertuig en chauffeur en het rijden van de ritten.

 

Zie eerder:
http://www.lc.nl/economie/Krimpbeleid-van-Noordoost-blijkt-funest-voor-lokale-taxi-22094651.html

http://www.lc.nl/friesland/Wethouder-taxi-Waaksma-niet-tekortgedaan-bij-aanbesteding-22096341.html

Groeiende onvrede over aanbesteding WMO- en leerlingenvervoer


en de aankondigingen op TenderNed:

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/7dc2b2b2405a104d00432441160d81d4/cid/266894  (deel 2)

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/da2824c1797a75aae805e81de2b0a2a3/cid/268623 (deel 1)

 

1 thought on “Friese taxichauffeur Waaksma valt buiten de boot bij aanbestedingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *