MWM2 wint aanbesteding ondernemerspanel KVK – Aanbestedingsnieuws

MWM2 wint aanbesteding ondernemerspanel KVK

Het adviesbureau MWM2 heeft de Ondernemerspanel-aanbesteding van de Kamer van Koophandel (KvK) gewonnen. MWM2 zal de komende jaren voor de KvK een Ondernemerspanel gaan opzetten en beheren. Dat bericht MWM2 in een persbericht op haar site. Het panel wordt volgens MWM2 gebruikt om onder andere behoefte- en productonderzoek uit te voeren onder ondernemers. De keuze voor MWM2 werd gemaakt na een zorgvuldige openbare aanbesteding waar zeven bureaus op inschreven.

Blijkens TenderNed wil de KvK met ingang van 1 maart 2017 “opnieuw een raamovereenkomst voor 2 jaar met 2 optiejaren afsluiten voor het uitvoeren van behoefteonderzoek onder ondernemers. De KvK wil daarbij een overeenkomst afsluiten met een professionele marktpartij die op een moderne manier een divers aanbod aan onderzoekstechnieken kan inzetten.”

Volgens de aanbestedingsstukken op TenderNed vroeg de KvK om een omvangrijk ondernemerspanel voor de duur van minimaal 2 jaar:

  • De KvK beoogt dat een omvangrijk representatief ondernemerspanel (zzp en mkb) wordt geworven en wordt beheerd/gemodereerd door de Inschrijver.
  • Dat panel is langlopend (minimaal 2 jaar).
  • Het panel kan gebruikt worden voor representatief kwantitatief onderzoek, maar ook dienen als basis voor de inrichting van kleinere (kort durende) research communities of interview-groepen.

Een dergelijk Ondernemerspanel had de KvK al, zo blijkt onder meer uit dit rapport. Dit onderzoek onder 6000 ondernemers was destijds opgesteld door adviesbureau Moventem. Toch is voor een ondernemerspanel van een ander adviesbureau, te weten MWMM2, gekozen.

Bij deze keuze was het voor de KvK, zo bericht MWM2, belangrijk dat het bureau een portfolio van innovatieve onderzoeksmethoden kan bieden voor het verkrijgen van inzichten in behoeften van de doelgroep. “MWM2 biedt klanten een combinatie van hoogwaardige techniek, innovatieve onderzoeksmethoden en gepassioneerde consultants. Dit alles om organisaties te helpen luisteren naar hun stakeholders.
Het portfolio van onderzoeksoplossingen bij MWM2 bestaat onder andere uit: online research communities waarin ondernemers de dialoog aan kunnen, visueel aantrekkelijke online vragenlijsten, een Research App om in het moment te meten en agile-methoden zoals de MWM2 Concept Scrum. Met de Concept Scrum wordt een conceptidee binnen één week onder de doelgroep gevalideerd middels kwalitatief en kwantitatief onderzoek.”

Rachel van Rootselaar, Associate teammanager Not-for-Profit bij MWM2: “Wij zien er naar uit om samen met de Kamer van Koophandel te luisteren naar hun klanten en hun stem te vertalen naar nieuwe en verbeterde producten en diensten van de KvK”. Ook Marijke van der Veen, Senior marktonderzoeker bij KvK kijkt uit naar de samenwerking met MWM2: “MWM2 biedt een breed palet aan moderne onderzoeksmethoden waarmee wij meer inzicht krijgen in waar ondernemers behoefte aan hebben. We gaan enthousiast met MWM2 aan de slag!”.

Bron: MWM2, 27 maart 2017

Zie de aankondiging van de aanbesteding op Tenderned, alsmede de kennisgeving van rectificatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *