Festival pleinvrees wint tender Recreatie Noord Holland voor evenementenvergunning – Aanbestedingsnieuws

Festival pleinvrees wint tender Recreatie Noord Holland voor evenementenvergunning

Festival Pleinvrees heeft een Tender voor een evenementenvergunning gewonnen, waarmee het festival op 2 september in het Twiske kan worden gehouden. Dat bericht het Parool in een bijzin. Van die aanbestedende dienst hadden we nog nooit gehoord, dus onze redactie is gaan spitten naar de wijze hoe dit is gegaan. Online Dance Magazine Housem en Pleinvrees zelf bevestigen het verhaal. De tender is uitgeschreven door Recreatie Noord-Holland.

Housem: “Via een gewonnen tender – uitgeschreven door Recreatie Noord-Holland – werd een evenementenvergunning voor Het Twiske bemachtigd, het prachtige gebied waar ook festivals Welcome to The Future en Lente Kabinet zijn neergestreken. De verhuizing naar één van de mooiste natuur- en recreatiegebieden van Nederland is hiermee een feit.” Wie of wat is Recreatie Noord-Holland? Volgens de over ons op de website van Recreatie Noord-Holland is het een uitvoeringsorganisatie van meerdere recreatieschappen in Noord-Holland. “Recreatie Noord-Holland is dé organisatie die zorgt voor een brede variatie aan recreatieve activiteiten in een groene omgeving.”

Het blijkt te gaan om een N.V. Recreatie Noord-Holland. Die is opgericht met de Aanbestedingsrichtlijn Recreatieschap Twiske-Waterland 2014 speciaal voor het doen van aanbestedingen. Hoeveel aanbestedingen zouden er zijn gevoerd door de uitvoeringsdienst van het recreatieschap? Op TenderNed is er niets van te vinden en de website van de Recreatie Noord-Holland is ook offline. Hoe moeten de andere festivals die nu Amsterdamse parken vernielen, nu kennisnemen van de Tender? Of is dit stuk wetgeving speciaal gecreëerd voor de feestelijke gelegenheid van festival Pleinvrees?

Iedere Nederlander wordt geacht de wet te kennen en gelukkig helpt de google cache een handje mee. Zo konden we toch nog onze vinger leggen op de Aanbestedingsrichtlijn voor Recreatieschap Twiske-Waterland ten behoeve van aanbesteding van werken, leveringen en diensten de valt onder het Ondermandaat-/Ondermachtingsbesluit van het recreatieschap. De recreatieschappen in Noord-Holland werken namelijk nu net aan een nieuwe website waardoor het document niet meer beschikbaar is. Vooral de afwijkingsbepalingen van de drempelbedragen vallen op. Zo kan de directeur opdrachten samenvoegen of splitsen mits hiervoor een deugdelijke motivering kan worden aangevoerd.

Recreatie N.V. blijkt inderdaad aangemeld als aanbestedende dienst bij TenderNed. De enige Tender die we kunnen vinden van Het Recreatieschap NV  is een RAW-bestek voor de aanleg van een Ruiterpad. Je kan ook beredeneren dat dat niet hoeft, op basis van de afwijkingsbepaling artikel 6 lid 2 van de Aanbestedingsrichtlijnen Recreatieschap Twiske-Waterland 2014.

Er zitten allerlei praktische voordelen verbonden aan het via een inkooporder uitgeven van bestuursrechtelijke toestemmingen onder de Awb. Stel dat je nu bezwaar wil maken tegen inkoop van de verlening van de evenementenvergunning? Hoe kun je als omwonende bezwaar maken overeenkomstig de Awb tegen een niet-gepubliceerde Tender?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *