Facilitaire dienstverlening opvang ontheemden Purmerend
De gemeente Purmerend heeft een aanbesteding uitgezet voor facilitaire dienstverlening van opvanglocaties voor ontheemden. Volgens de tender leidraad wordt er een onderscheid gemaakt door de veiligheidsregio Zaanstreek Waterland, tussen Purmerend en Zaanstad en krijgt Purmerend “andere doelgroepen” om op te vangen.
De gemeente heeft op dit moment vijf opvanglocaties. Daarnaast zijn er een aantal locaties in onderzoek- en ontwikkelfase. Voor deze huidige en toekomstige opvanglocaties heeft de gemeente behoefte aan facilitaire diensten, met name beveiligings- en schoonmaakdiensten en facilitaire ondersteuning van een medewerker. Zie voor meer informatie de aanbestedingsleidraad en bijlagen.
Zaanstad zet zich volgens de leidraad in voor de opvang van asielzoekers en de overige gemeenten zoeken naar mogelijkheden om alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV-ers) op te vangen. Voor Purmerend gaat dit om het opvangen van Oekraïense ontheemden. Het extra aantal op te vangen Oekraïense ontheemden staat nog niet vast, maar zal naar verwachting ergens liggen tussen de 500 en de 1.500.
In Purmerend worden momenteel circa 575 ontheemden opgevangen. Hieronder de verdeling per
opvanglocatie.
BurgGolf, Purmer-Noord 250
2 Voormalig gemeentehuis, Middenbeemster 85
3 Mercuriusweg, Wheermolen 70
4 Intermaris woningen, Wheermolen 90
5 Van IJsendijkstraat, Overwhere 80
6 Locatie X* ntb
Het sociaal, facilitair en technisch beheer valt op dit moment onder volledige regie van de
gemeente. De gemeente werkt daarbij samen met (lokale) sociale partners, zoals Vluchtelingenwerk
en Clup Welzijn en diverse (lokale) leveranciers. De mate van inzet van deze drie geledingen
verschilt per locatie
Bron:
https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/332421
NDR:
Aanbestedingsnieuws ziet in deze opdracht, maar niet alleen in deze opdracht, het is steeds aan de orde; zelfs in de voorgaande tenders over verkeersborden in Schagen, een stukje geschiedsvervalsing via een aanbesteding. Dat zou niet nodig moeten zijn. Er hoeft in zakelijke communicatie niet een geschiedenis te worden meegegeven en zeker geen omstreden geschiedenis. Wat niet gezegd kan worden, omdat er geen feiten zijn die de hoax staven, wordt in een Tender als nieuwe parallele waarheid bestempeld.
Het blijft altijd belangrijk zelf te denken. Als het gaat over nut, noodzaak en oorzaak van de tender is het niet vanzelfsprekend dat wat in een tender is vermeld ook overeenkomstig de waarheid is. Naar het inzicht van Aanbestedingsnieuws is een waarachtig waarheidsconcept door participerende overheden al met de introductie van Aanbestedingen losgelaten en is het niet in het belang van ondernemers om daaraan blindelings mee te werken.