Evenementenbedrijf Solid wint uitvoering testlocaties GGD GHOR – Aanbestedingsnieuws

Evenementenbedrijf Solid wint uitvoering testlocaties GGD GHOR

Via Linkedin vond Aanbestedingsnieuws het verrassende aanbestedingsnieuwtje dat evenementenbedrijf SOLID de uitvoering van de testlocaties gaat verzorgen voor de GGD GHOR. GGD GHOR is de koepelorganisatie van de 25 GGD’s en de GHORS (geneeskundige hulpverlening in de regio). Solid is een bedrijf dat personeel verzorgt zoals barpersoneel en beveiliging, voor bij evenementen als festivals. Solid is een bekende op grote techno en dance festivals zoals Awakenings en Valhalla, kleinere festivals op het terrein van de Westergasfabriek.

©Zaz 2021

“Als evenementenbedrijf in een industrie geteisterd door corona heeft SOLID het roer omgegooid. Na een landelijke aanbesteding is SOLID partner geworden van de GGD GHOR Nederland  bij de inzet voor het landelijke testbeleid.

Hoe? We zetten onze festivalexpertise in om het landelijk testbeleid te ondersteunen. Sinds november draaien wij het Landelijk Service Loket (LST), een ondersteunende dienst voor de GGD’en. Zo helpen we onder andere bij het bouwen en ombouwen van testlocaties (van S tot XL), de inzet van mobiele Testbussen en verzorgen en coördineren we landelijk de personele ondersteuning. Van dagcoördinatoren tot bemonsteraars en van CoronIT personeel tot beveiligers en verkeersregelaars.

Dat doet Solid samen met Pouw Vervoer, Unique, Backbone International, Cum Laude Events, Verwiel en Wijngaard, De Loods, Brok Decor, Your Productions B.V. en nog meer betrokken partijen. Solid is er blij mee en Aanbestedingsnieuws feliciteert hen van harte:

“Het is een megaproject waar wij ontzettend trots op zijn! Het voelt als een kroon op een jaar dat we nooit meer zullen vergeten om aan dit project mee te kunnen werken.”

Bron: Solid, 1 januari 2021

NDR:

We konden er geen aanbesteding van vinden. Dit in tegenstelling tot andere regio’s waarbij we wel tenders zagen uitgeschreven, maar de 8 GGD’s die we op TenderNed vonden, hebben dan ook erg veel tenders uitgeschreven het afgelopen jaar.

Onorthodoxe gunningen komen wel voor bij plotse tekorten; dat kan gebeuren bij een zoektocht naar personeel. Juist bij zorg hadden we niet het idee dat er zo weinig goed personeel te vinden of dat er verder geen gespecialiseerde uitzendbureau’s zouden zijn. Aanbestedingsnieuws is blij dat het gunningsproces kennelijk transparant verlopen is. Dat is al minder het geval bij een eerdere aanbesteding van de GGD Flevoland die niet aan 1 maar aan 3 leveranciers is gegund: Adecco, Randstad, Meteenzorg uit Culemborg en Uw Zorgbemiddelaar B.V. uit Rotterdam. Over Rotterdam gesproken, de GGD Rotterdam heeft voor elke individuele bemonsteraar aanbestedingen uitgeschreven, waar maar liefst 34 bureaus op reageerden en die gegund zijn aan: Sement Overheid B.V. uit Gouda, Bender Detachering B.V en Maandag Interim Professionals B.V. Dat geeft al wel aan dat er bepaald geen tekort is aan uitzendbureaus.

Een kennis van Aanbestedingsnieuws is een Duitse veertiger en die kreeg voor bij Schiphol van een ander wervingsbureau en vermoedelijk ook van een andere GGD nog een uitnodiging voor om bij de mensen de PCR swab test diep in hun neus te steken ergens in Amsterdam West.  Het is een aardige buurman, al vonden we het opmerkelijk dat hij geen achtergrond in de zorg heeft en toch op gesprek mocht komen. De procedure vergt toch enige subtiliteit en misschien ook anatomische kennis, nu de hersenen direct achter het neusschot zitten. Het wervingsproces verliep kennelijk via Facebook en daardoor wist hij zelf niet welk recruitingsbureau er nu bij betrokken was. De buur vatte het zo samen: “Die recruiter zei: “Zo kun je bijdragen aan de gezondheid van Nederland. Ik zei: “zo zie ik het niet. Ik zie het als een bijdrage voor heel Europa”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *