Europese Commissie gunt Altares Dun & Bradstreet databeheer – Aanbestedingsnieuws

Europese Commissie gunt Altares Dun & Bradstreet databeheer

De Europese Commissie heeft een opdracht voor  databeheer gegund aan Altares Dun&Bradstreet. De overeenkomst geldt voor een periode van vier jaar en biedt de Commissie en de daaronder vallende instanties de mogelijkheid om aan de hand van de database van Altares Dun & Bradstreet met gegevens van meer dan 370 miljoen bedrijven secure analyses te maken en informatiegedreven beslissingen te nemen.

De data van Altares Dun & Bradstreet kan ingezet worden voor verschillende taken van de Europese Commissie en de daartoe behorende instanties. Onder andere voor het ondersteunen van beleid, bijvoorbeeld over het midden- en kleinbedrijf, al dan niet gespreid over specifieke sectoren. Evenals bij het aangaan van contracten met partijen uit landen binnen en buiten Europa. Maar ook bij de screening van partijen die subsidie of een financiering aanvragen bij de Europese Commissie, bijvoorbeeld om te zien of ze voldoen aan de gestelde eisen of om te verifiëren dat ze niet betrokken zijn bij het financieren van terrorisme of enige vorm van fraude.

Instanties die zich aansluiten op de diensten en producten van Altares Dun & Bradstreet kunnen een doelgericht, veiliger en stabieler beleid voeren. Het stelt hen in staat om efficiënter om te gaan met Europees, en dus publiek, geld. De uitgebreide database geeft hen namelijk de kans een diepgaande analyse te maken van organisaties en leveranciers. Bovendien biedt het instanties de mogelijkheid om accurate prognoses te stellen van verschillende sectoren of zelfs (macro) economische trends, zoals de impact van het Coronavirus.

Bron: Altares Dun & Bradstreet, 14 juli 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *