eHerkenning stokt en zorgt voor vertraging bij tenders – Aanbestedingsnieuws

eHerkenning stokt en zorgt voor vertraging bij tenders

Voor het inschrijven op een aanbesteding is een eHerkenningsmiddel nodig, een DigiD, maar dan voor bedrijven. Het aantal aanvragen van eHerkenningsmiddelen is in korte periode fors gestegen. Hierdoor is de verwerkingstijd opgelopen bij alle leveranciers van eHerkenning.

Het kan momenteel tot enkele weken duren voordat u een eHerkenningsmiddel krijgt nadat u het heeft aangevraagd. TenderNed, het platform waarop ondernemers kunnen inschrijven op aanbestedingen, adviseert ondernemers om daar rekening mee te houden.

“Heeft u nog geen eHerkenningsmiddel en wilt u een account aanmaken voor TenderNed, vraag dan het eHerkenningsmiddel zo vroeg mogelijk aan. Zonder een geldige eHerkenning kunt u niet inloggen op TenderNed en daar niet inschrijven op aanbestedingen. Heeft u al een eHerkenningsmiddel dan heeft u hier geen last van.”

Het probleem treft ook inkopers. Als de deadline te vroeg is voor ondernemers, die nog wachten op hun eHerkenning, ontbreekt het aan geldige inschrijvingen. Bent u werkzaam namens een aanbestedende dienst? Houd bij het starten van een aanbesteding rekening met de vertraging en wijs ondernemers op de langere aanvraagtijd van eHerkenningsmiddelen.

©E-herkenning.nl 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *