Dutch Naval Design verzorgt ontwikkeling onbemande onderzeeër – Aanbestedingsnieuws

Dutch Naval Design verzorgt ontwikkeling onbemande onderzeeër

Defensie en Dutch Naval Design gaan met elkaar in zee om dit zogeheten unmanned surface vessel (USV) te ontwikkelen. Beide partijen legden dit 10 april contractueel vast.

De 12 meter lange innovatieve vaartuigen zijn van belang voor onderzeebootbestrijding. Ze gaan hun werk  doen vanaf de Anti-Submarine Warfare Fregatten die rond 2030 worden geleverd. Voor onderzeebootbestrijding gaat er aan boord van de huidige fregatten een helikopter mee. Straks hoeft dit toestel deze taak niet meer alleen uit te voeren. De USV zijn in staat om operaties langere tijd uit te voeren. In combinatie met unieke sonarapparatuur betekent dit een belangrijke vooruitgang in de strijd tegen vijandelijke onderzeeboten.

Hoofd afdeling Maritieme Systemen kapitein-ter-zee Olaf Binnenhei noemt het contract een mijlpaal. “Het vertegenwoordigt een significante vooruitgang voor de Nederlandse en internationale maritieme veiligheid. Door onze krachten te bundelen, zetten we een grote stap voorwaarts in de bescherming van onze wateren met behulp van de nieuwste technologieën.”

Dutch Naval Design is een samenwerkingsverband van maritieme defensie-experts uit de industrie en academische wereld.

Bron: Defensie, 12 april 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *