Dura Vermeer bouwt OV Knooppunt Nieuwegein – Aanbestedingsnieuws

Dura Vermeer bouwt OV Knooppunt Nieuwegein

In opdracht van de provincie Utrecht is Dura Vermeer gestart met de realisatie van een modern OV-knooppunt in Nieuwegein. In de komende acht weken wordt de hele trambaan vernieuwd en een nieuw tramstation gerealiseerd. Het nieuwe OV-knooppunt draagt bij aan een betere bereikbaarheid van Nieuwegein City.

Het nieuwe OV-knooppunt draagt bij aan een betere bereikbaarheid van het centrum van Nieuwegein. De komen jaren worden 460 extra woningen gebouwd in de omgeving, welke zich rondom het winkelgebied van Cityplaza bevinden. Om de bereikbaarheid met het openbaar vervoer te vergroten wordt voor het moderne OV-knooppunt als eerste een nieuwe tramhalte midden in het centrum van Nieuwegein gerealiseerd. Daarnaast wordt het huidige tracé van de trambaan verlegd.

©Dura Vermeer 2022

De gemeente wil City Nieuwegein daarmee levendiger, duurzamer, groener en gezonder maken. De tram krijgt in de eindsituatie een nieuwe halte bij het Cityplaza. Deze halte is geschikt is voor nieuwe, langere trams en gemakkelijk toegankelijk voor reizigers vanwege de lage instap en directe aansluiting met het winkelcentrum van Nieuwegein. De planning is erop gericht om vanaf half juni 2022 de trams te laten rijden met reizigers.

Vanaf 26 februari rijden er geen trams in Nieuwegein en IJsselstein. De totale

buitendienststelling omvat vier maanden: in acht weken tijd voert Dura Vermeer de ombouw uit en in de aansluitende periode vinden de testritten plaats. De ombouw omvat de realisatie van de trambaan en halte, in combinatie met vernieuwing van de overwegen. Het spoor en de wissel van de trambaan op de Zuidstedeweg wordt ook vernieuwd en de straat wordt voorzien van een gedeeltelijk nieuwe asfaltlaag.

In de afgelopen maanden werden al diverse voorbereidingen getroffen. Er is een deel van de nieuwe tramhalte gerealiseerd en de kabels en leidingen in het gebied zijn verlegd.

Oude trambaan

Wordt verwijderd, deels verlegd en vernieuwd.

©Dura Vermeer 2022
Oud en nieuw Eerste stuk nieuwe trambaan zichtbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *