De Bokx wint herinrichting in Renesse – Aanbestedingsnieuws

De Bokx wint herinrichting in Renesse

Aannemingsbedrijf de Bokx heeft de aanbesteding van het boven- en ondergrondse werk aan de Hogezoom in Renesse gewonnen, zo heeft de gemeente bekend gemaakt. Het betreft de herinrichting van het gebied van de ingang Kerkring tot aan de ingang Jan van Renesseweg. De plannen voor de Hogezoom maken deel uit van een totaalplan voor het centrum van Renesse, genaamd Masterplan Renesse. Eind april 2019 was voor het deelproject een meervoudig onderhandse aanbesteding gestart.
Het Masterplan moet Renesse opstuwen in de vaart der volkeren. De forse kwaliteitsimpuls is nodig om van de gemeente “ook in de toekomst een bruisende badplaats te maken”. Stilstaan is geen optie voor Renesse, zo bericht de projectwebsite, de concurrentie van andere badplaatsen neemt toe, vergrijzing zet door en jongeren uit het dorp blijven niet automatisch in het dorp wonen. “Om te voorkomen dat Renesse een ingeslapen dorpje wordt, moet het zich steeds blijven verbeteren.” Apart, want in de bewonerscommunicatie lazen we nog over de Hogezoom “is vooral behoefte aan meer rust, sfeer en samenhang in het dorpsbeeld.”

©Schouwen-Duivenland 2019, ontwerp: Kuiper Compagnons
De gemeenteraad heeft een bedrag van ruim € 1.200.000, inclusief voorbereidingskosten, ter beschikking gesteld voor de herinrichting van het gebied rond de Hogezoom, dat in het centrum van de Zeeuwse kustgemeente ligt. Vooral het Watermeterplein moet flink op de schop, daar het moet worden ingericht als evenementenlocatie. In totaal is met de uitvoering van het werk van de Bokx ruim €1 miljoen euro gemoeid. Ook wordt de riolering vervangen, volgens een presentatie van het Masterplan Renesse, ter waarde van €300.000, al lazen we elders op de projectwebsite dat dat al plaats had in 2017. Verder zal er op het Watermeterplein nog een fontein gerealiseerd worden, waar ook nog circa 150.000 euro mee gemoeid is.
Naast de Bokx waren aannemers Lindeloof en Moerland kanshebbers op de aanbesteding, aldus de gemeente.
De aannemer start binnenkort met de voorbereidende werkzaamheden, en eind oktober gaat het project officiëel van start, zo laat de gemeente weten via de projectpagina Masterplan Renesse.
Bron: Renesse, 14 juni 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *