De Boer & De Groot, Schildersbedrijf West onderhouden spoorbrug Krommenie en omgeving – Aanbestedingsnieuws

De Boer & De Groot, Schildersbedrijf West onderhouden spoorbrug Krommenie en omgeving

De spoorbrug van ProRail over de Nauernasche Vaart in Krommenie is toe aan een flinke opknapbeurt. Hierdoor blijven brug en spoor betrouwbaar en veilig voor nu en later. De schilders van straal- en schildersbedrijf West BV zijn al vergevorderd met hun werk, zo meldt Prorail.

 Schildersbedrijf West hebben op pontons in de vaart gestaan om de onderkant van de brug te kunnen schilderen. De bovenkant doen zij in een weekend waarin er geen treinen rijden. Het werk kan namelijk niet gedaan worden als er spanning op de bovenleiding staat. Deze ‘treinvrije periode’ is gepland in het Paasweekend: van zaterdag 16 april 01.00 uur tot en met dinsdag 19 april 05.00 uur rijden er geen treinen en kan er worden doorgewerkt aan het spoor en de brug.

 Ook worden de geleidingen en de twee aanmeerplaatsen vernieuwd. De aannemer die deze klus voor ProRail uitvoert is De Boer & De Groot civiele werken.

Doordat de remmingwerken eerst worden gesloopt en daarna vervangen, is het noodzakelijk om de openingstijden van de spoorbrug in het treinvrije weekend drastisch te beperken. Dit is besloten in nauw overleg met gemeente, hoogheemraadschap en belanghebbende bedrijven. Het uitgangspunt hierbij was om het vaarverkeer zo min mogelijk te hinderen en tegelijk de aannemer het werk goed te kunnen laten uitvoeren.

Tot zaterdag 16 april 2022 gelden de normale openingstijden van de spoorbrug. Vanaf zaterdag 16 tot 19 april moeten alle vaarweggebruikers er rekening mee houden dat er beperkte doorvaart is. Dit geldt dus ook voor roeiboten, kano’s en suppers. Er is wel doorvaart mogelijk op een paar momenten op de dag. Onderstaand staan de doorvaartijden in dit paasweekend.

Bron: Prorail 7 april 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *