Damen wint fregatten aanbesteding Duitsland – Aanbestedingsnieuws

Damen wint fregatten aanbesteding Duitsland

De Nederlandse scheepsbouwer Damen Shipyards heeft een miljardencontract van de Duitse marine gewonnen voor de bouw van vier fregatten, om precies te zijn: MKS180-fregatten, op zijn Duits het Mehrzweckkampfschiff_180. Damen is hoofdaannemer, samen met partners Blohm + Voss en Thales.

De Nederlandse marinebouwer is uitermate trots op, en

tevreden met, het resultaat van het evaluatieproces dat vandaag door de Duitse overheid is aangekondigd, maar wacht uiteraard de parlementaire goedkeuring in Duitsland af.

De schepen worden gebouwd op Blohm + Voss werf in Hamburg en op andere scheepswerflocaties van de Noord-Duitse Lürssen Group. Damen zet daarmee in om ongeveer 80% van de totale netto-investering als toegevoegde waarde in Duitsland te besteden. Hetzelfde geldt voor de elektronische applicatiesystemen die door Thales Nederland naar een eigen ontwerp worden geleverd. Hierbij wordt on

©Damen 2019

geveer 70% van de diensten geleverd door de Duitse dochteronderneming van Thales en door andere Duitse onderaannemers.

Het is niet het enige goede nieuws dat Damen recent te melden had. Op 19 december heeft het Nederlandse kabinet met een zogenaamde D-brief aan de Tweede Kamer voorgelegd, om met de bouw van het ‘Combat Support Ship’ Zr.Ms. Den Helder te starten. DSNS bouwt naast het ‘Combat Support Ship’ ook de vervangers voor de M-fregatten van zowel de Belgische marine als de Nederlandse marine.

Bron: Damen Shipyards, 14 januari 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *