CvA verklaart klacht Klair over Aanbesteding minicontainers Dongen 2015 gegrond – Aanbestedingsnieuws

CvA verklaart klacht Klair over Aanbesteding minicontainers Dongen 2015 gegrond

Op 26 januari 2017 heeft de Commissie van Aanbestedingsexperts een klacht van KLAIR over een aanbestedingsprocedure van de gemeente Dongen gegrond verklaard. Dat bericht KLAIR, de branchevereniging van leveranciers van ondergrondse en bovengrondse containers en (identificatie)software, op zijn website.

KLAIR geeft aan als branchevereniging veel waarde aan het eerlijk en zorgvuldig verlopen van aanbestedingen. “In het belang van zowel opdrachtgever als opdrachtnemer dienen aanbestedingen aan te sluiten op de praktijk en mogen aanbestedingen niet leiden tot een onnodige administratieve belasting of vermijdbare kosten.”

De uitspraak van de Commissie van Aanbestedingsexperts geeft aan dat opdrachtgever onvoldoende functioneel heeft gespecificeerd en dat slechts één leverancier in staat is aan de combinatie van eisen van de opdrachtgever te voldoen. De Commissie oordeelt dat de combinatie van de eisen niet meer in een redelijke verhouding staat tot het voorwerp van de opdracht en dat opdrachtgever de inschrijvers niet op gelijke en niet-discriminerende wijze behandelt.

De volledige uitspraak is nog niet gepubliceerd op de website van de Commissie van Aanbestedingsexperts. Wel weet de brancheorganisatie al dat het advies gepubliceerd zal worden onder adviesnummer 318.

Bron: Klair, 13 februari 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *