CNV is alert op aanbesteding schoonmaak Defensie – Aanbestedingsnieuws

CNV is alert op aanbesteding schoonmaak Defensie

Defensie heeft besloten de schoonmaak opnieuw aan te besteden aan schoonmaakbedrijven. Het schoonmaakwerk op de kazernes gaat dus niet naar de rijksschoonmaakorganisatie (RSO) maar blijft bij schoonmaakbedrijven. Het CNV is alert op de aanbesteding. Wat zijn de gevolgen voor de huidige schoonmakers?

Welke bedrijven de schoonmaak vanaf september 2022 gaan doen, is nog onbekend. Wel weten we dat er het nodige gaat veranderen. Nu zijn er twee schoonmaakbedrijven die het werk doen. Rond Den Helder is dat GOM. In het nieuwe aanbestedingscontract staat dat er minimaal drie verschillende bedrijven komen.

Het CNV vraagt van zijn leden:

We willen graag van de schoonmakers bij Defensie weten waar we op moeten letten. Zodat we bij nieuwe bedrijven en ons contact bij de afdeling aanbestedingen bij het rijk, ervoor kunnen zorgen dat jullie geen nadeel hebben van deze aanbesteding.

Verder is er een nieuwe CAO afgesproken. In de afspraken staan niet alleen een loonsverhoging genoemd maar andere afspraken over eerder stoppen met werken, mogelijkheid voor opleidingen etc.

Ook heeft het CNV een ledenvergadering belegd.

 

Wanneer:       Woensdagavond 2 maart 2022

Hoe laat:        Om 19.30 uur

Locatie:          De Vredeskerk, Torplaan 26, 1785 BA Den Helder

©WikiCommons 2018

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *