Circulair viaduct bij Kampen geplaatst – Aanbestedingsnieuws

Circulair viaduct bij Kampen geplaatst

Foto: RWS

Met de plaatsing van het viaduct vlakbij Kampen heeft de circulaire infra op 4 december 2018 een mijlpaal bereikt. Het viaduct bestaat uit 40 betonnen elementen en kan volledig en ongeschonden worden gedemonteerd, verplaatst en herbouwd. Het is het eerste betonnen viaduct in Nederland dat op deze wijze is gebouwd.

Het circulaire viaduct is een initiatief van Rijkswaterstaat, aannemer Van Hattum en Blankevoort en prefab-bouwer Consolis Spanbeton. De 3 partners hebben het prototype een aantal maanden getest op het werkterrein dat is ingericht voor de bouw van de Reevesluis. Werkverkeer voor het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. zal daar gebruik maken van het nieuwe viaduct. Met uitgebreide monitoring wordt in de gaten gehouden hoe het viaduct zich gedraagt.

Het initiatief voor het circulaire viaduct werd genomen door Van Hattum en Blankevoort, die ermee aanklopten bij Rijkswaterstaat. Samen met Consolis-Spanbeton gingen de 3 partijen vervolgens aan de slag om het ontwerp uit te werken en te realiseren. Rijkswaterstaat treedt hierbij op als launching customer. Samenwerking binnen de hele keten is noodzakelijk om volledig circulair bouwen mogelijk te maken.

Bron: Rijkswaterstaat, 8 december 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *