Cepezed wint aanbesteding nieuwbouw Kustwacht Den Helder – Aanbestedingsnieuws

Cepezed wint aanbesteding nieuwbouw Kustwacht Den Helder

Cepezed heeft een opdracht gewonnen via een openbare tender, voor de architectuur van de nieuwbouw van twee gebouwen voor de Kustwacht in Den Helder. Dat maakte het Rijksvastgoedbureau deze dinsdag bekend.  Het Delftse architectenbureau, dat gedurende de uitvoering van het project ook de directie voert, schrijft daarnaast ook het bestek dat naar verwachting begin 2023 op de markt komt.

De gebouwen dienen voor het MOC en UTT. Het Maritiem Operatiecentrum (MOC) wordt ondergebracht in het ene gebouw, in het ander gebouw krijgt de Uitwijk, Training- en Testlocatie (UTT) een plek. Oplevering van het project is gepland voor 2026. De geschatte bouwsom is €20 miljoen. De bedoeling van Defensie, die de aanbesteding mede verzorgt, is dat er gebruik wordt gemaakt van de best beschikbare technieken en met dat op het oog is gekozen voor een traditionele aanbesteding.

Hart van het MOC is een centrale meldkamer waar onder meer  de Douane, de Politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een plek krijgen. Het UTT doet dienst als back-up, in geval het MOC uitvalt, en wordt gebruikt als onderzoeks- en trainingscentrum.

‘Ik ben blij dat de Kustwacht een nieuw gebouw en uitwijklocatie krijgt. Beide ontwerpen zijn specifiek gebaseerd op de taken van de Kustwacht. Ze brengen alle diensten waarmee de Kustwacht samenwerkt in een centrale plek samen. Zowel het MOC als de UTT zijn stoer om te zien, licht en transparant van binnen en worden uit duurzame materialen gebouwd: precies zoals Kustwacht Nederland is’.
Directeur Jan van Zanten van de Kustwacht

De twee nieuwe Kustwachtgebouwen worden gerealiseerd op de Nieuwe Haven. Voor dit Defensieterrein bereidt het Rijksvastgoedbedrijf een herontwikkeling voor.

Bron: Rijksvastgoed, 7 december 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *