CBG en Stichting Kijksluiter gaan samenwerken – Aanbestedingsnieuws

CBG en Stichting Kijksluiter gaan samenwerken

Foto: STG Kijksluiter

Medicijnautoriteit CBG en Stichting Kijksluiter gaan samenwerken aan begrijpelijke medicijninformatie. Daarvoor is vandaag bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een overeenkomst getekend. De huidige papieren bijsluiters van medicijnen zijn vaak moeilijk te begrijpen voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven. Of moeite hebben met de Nederlandse taal. Daarom wil het CBG samen met Kijksluiter een alternatief bieden in aanvulling op de bijsluiter.

“Wij vinden het belangrijk dat medicijninformatie voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk is. Dit stimuleert het goede gebruik van medicijnen. Met de samenwerking tussen het CBG en Stichting Kijksluiter kan straks iedereen betrouwbare en begrijpelijke informatie over het medicijn bekijken.” – Hugo Hurts, directeur CBG

Stichting Kijksluiter heeft de Europese aanbesteding voor de ontwikkeling en het actueel houden van bijsluitervideo’s gewonnen. Opdrachtgever voor de aanbesteding zijn medicijnautoriteit CBG en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Stichting Kijksluiter biedt animatievideo’s aan waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter in begrijpelijke spreektaal en in meerdere talen wordt uitgelegd.

Stichting Kijksluiter werkt samen met zorgverleners bij het beschikbaar maken van Kijksluiter. Zo krijgt de medicijngebruiker altijd de juiste bijsluitervideo en daarbij ondersteuning van de zorgverlener. De samenwerking van het CBG met Kijksluiter zorgt ervoor dat de beschikbaarheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van de informatie in de animatievideo’s verzekerd is. De bijsluitervideo’s komen in 2019 voor iedere Nederlander beschikbaar.

Bron: CBG,7 december 2018 https://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2018/12/06/cbg-en-stichting-kijksluiter-gaan-samenwerken-aan-begrijpelijke-medicijninformatie

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *