Weer aanbesteding mislukt om geld (Druten) – Aanbestedingsnieuws

Weer aanbesteding mislukt om geld (Druten)

Foto: Google Streetview

De Gelderlander bericht over het plan om de Drutense Scharenburg, een drukke en belangrijke uitvalsweg van Druten naar Horssen en de N322, drastisch te herinrichten. Er zou een rotonde bij de Koningstraat bijkomen en tussen deze nieuwe rotonde en de bestaande rotonde bij De Koekoek, zou het het verkeer alleen rechtsaf mogen slaan. Daarbij is het plan om ook een tweezijdig fietspad aan de oostkant van de weg aan te leggen . Aan de andere kant kon dan het fietspad vervallen.

Een van de knelpunten is de uitrit bij supermarkt Albert Heijn. Auto’s kunnen fietsers scheppen, maar ook doordat auto’s die de parkeerplaats in- en uitrijden in botsing kunnen komen met het doorgaande verkeer op de Scharenburg. Fietsers zouden in de nieuwe situatie niet meer langs de weg, maar over de parkeerplaats gaan. Het doorgaande fietsverkeer rijdt dan op het tweezijdige fietspad aan kant van het busstation. Albert Heijn zou aan de oplossing ongeveer 100.000 € meebetalen, ook was er een Europese subsidie voorzien maar als de aanbesteding niet rond is vóór 1 januari 2019 loopt Druten die subsidie mis.

En nu is ook nog de aanbesteding mislukt. 1.300.000 € was door Druten bijeengeharkt, maar 4 mogelijke aannemers zien deze werkzaamheden voor dat bedrag niet zitten. Wat nu in Druten?

Bron: Gelderlander.nl, en Gelderlander.nl ,7 december 2018

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *