Capelle legt bouw stadhuis stil – Aanbestedingsnieuws

Capelle legt bouw stadhuis stil

Capelle heeft een renovatie van het gemeentehuis stilgelegd. Dat bericht RTV Rijnmond en het Capels Dagblad. De renovatie zou zijn stilgelegd, nadat het met de aannemer niet uitkwam over te uit te voeren werkzaamheden. De verbouwing is het publieksgedeelte in het gemeentehuis, op de begane grond en de eerste verdieping van het pand.

Winnaar van de verbouwing is Fixplan uit Sassenheim, dat al 200 aanpassingen in het ontwerp heeft aangedragen. De bouwer heeft zelf niet het ontwerp verzorgd. Dit is via een aparte aanbesteding gegund aan OTH Architecten uit Amsterdam. Als onderaannemer voor de uitvoering is gekozen voor Verwol, die cradle to cradle duurzaam geproduceerde systeemwanden levert. De aanbesteding verliep via aanbestedingskalender.

Wethouder Dick van Sluis heeft laten weten: “Fixplan voldoet niet aan de afgesproken verplichtingen die het is aangegaan voor de verbouwing. De gemeente vindt dat er daardoor een ontoelaatbare vertraging is ontstaan in de planning van de werkzaamheden. Natuurlijk doen we er alles aan om de verbouwing succesvol af te ronden en om de vertraging tot een minimum te beperken.“

Bron: Capelle aan de IJssel, 5 juni 2018

Zie ook: 

https://www.rijnmond.nl/nieuws/169224/Verbouwing-gemeentehuis-Capelle-ligt-stil

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *