CAF wint aanbesteding SNCF – Aanbestedingsnieuws

CAF wint aanbesteding SNCF

Na een aanbesteding heeft het Spaanse CAF een grote opdracht voor 28 nieuwe intercity treinen aan Frankrijk gewonnen. De treinen zullen worden ingezet op trajecten van Parijs naar Toulouse en van Parijs naar Clermont-Ferrand en vervangen de Corail treinen, die soms meer dan 40 jaar oud zijn. Bovendien zit in het contract een optie op nog eens 75 treinen besloten. Met de initiële order is €700 miljoen gemoeid.

Vanaf 2023 moeten de treinen worden opgeleverd. De treinen moeten 200km/u rijden en voorzien zijn van wifi en USB poortj

©CAF 2019

es. Met de tender worden volgens het persbericht van CAF 250 banen gecreëerd. De treinen zullen worden gebouwd, het persbericht formuleert dat nog hypothetisch, in twee nog op te richten kenniscentra, die wordt uitgebouwd tot `industrièle campus`. Die bestaan uit het oude kenniscentrum van de Franse spoorwegen: voorheen particuliere treinenbouwer Soulé  in Bágneres-de-Bigorre in de Hoge Pyreneëen (aan de grens met Spanje) en in Beasain in Baskenland (eufemisme voor noordelijk Spanje).

Zie ook:

https://www.caf.net/upload/prensa/notas/docs/SNCF_Communiquei-de-presse-attribution-commande-rames-Intercites_en.pdf

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *