C2000 gegund aan Hytera 2Way en Eurofunk – Aanbestedingsnieuws

C2000 gegund aan Hytera 2Way en Eurofunk

Laatst geupdate op maart 3, 2020 door redactie

De levering van het nieuwe C2000 is na een Europese aanbesteding gegund aan een drietal leveranciers: Hytera Mobilfunk GmbH, 2Way en Eurofunk. Dat bericht het Ministerie van Justitie en Veiligheid in een persbericht, waar het nog aan toevoegt: “De procedures die bij een aanbesteding horen zijn zorgvuldig gevolgd.”

Het C2000 systeem is een gesloten netwerk voor de mobiele communicatie van de hulpdiensten. Het huidige C2000 functioneert naar tevredenheid van de hulpdiensten en het ministerie. Wel is het systeem aan vervanging toe omdat het einde van de technische levensduur in zicht is. Het systeem zelf is en blijft eigendom van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Het nieuwe C2000-netwerk is de afgelopen maanden al grotendeels opgebouwd terwijl het huidige netwerk nog in bedrijf is en blijft.

Het beveiligingsniveau van het gesloten C2000-netwerk is bepaald op het niveau van ‘departementaal vertrouwelijk’. Het wordt gebruikt voor operationele communicatie. De beveiliging is op niveau: communicatie is versleuteld en het systeem maakt gebruik van afgeschermde verbindingen. Het Nationaal Bureau Verbindingsbeveiliging (NBV) van de AIVD is betrokken bij de vernieuwing.

 Updated on: mei 17, 2018 @ 03:10

1 thought on “C2000 gegund aan Hytera 2Way en Eurofunk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *