Brandweer Oostzaan heeft nieuwe manschappenbus – Aanbestedingsnieuws

Brandweer Oostzaan heeft nieuwe manschappenbus

Foto: © Brandweer Oostzaan

De brandweer van Oostzaan plaatste het bericht over de levering op haar facebookpagina.

Op 7 april is de nieuwe manschappen bus geleverd! Deze bus wordt gebruikt voor het  specialisme  van de post “Verkenningseenheid Brandweer”, waarbij Brandweer Oostzaan bij grote incidenten op pad wordt gestuurd om metingen te verrichten.
Daarnaast is het het trekkend voertuig voor de Snel Inzetbare Boot.  wellicht zal hij misschien nog wel het vaakst voor gebruiken zijn de reanimaties in het dorp Oostzaan. Het is de eerste levering van in totaal drie ter vernieuwing van het wagenpark. Later dit jaar wordt de tankautospuit vervangen en daarna nog de Snel Inzetbare Boot.
(tekst enigszins aangepast in verband met de gebruikte wij-vorm)

Sinds 1 januari 2014 vormen de brandweerorganisaties in de regio Zaanstreek-Waterland samen één regionale brandweer: Brandweer Zaanstreek-Waterland. De acht gemeenten in de regio vormen samen Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. De regionale brandweer is onderdeel van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. De regionale brandweer staat onder leiding van een regionale brandweercommandant. In deze regio is dat Saskia van den Broek.

Bij Brandweer Zaanstreek-Waterland werken circa 110 beroepskrachten en bijna 500 vrijwilligers. De lokale brandweerkazernes blijven bestaan, want het is belangrijk dat de brandweer snel ter plekke is. De Brandweer Zaanstreek-Waterland is verdeeld in twee clusters met drieëntwintig brandweerposten, verspreid over de hele regio. En één van deze posten is de vrijwillige brandweer van Oostzaan.

Foto: Google Streetview

Bronnen: Facebookpagina Brandweer Oostzaan, Brandweer.nl  11 april 2023

 

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 12 april 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *