Bouwbedrijven samenwerking voor duurzaamheid – Aanbestedingsnieuws

Bouwbedrijven samenwerking voor duurzaamheid

©ZaZ 2021

Bouwbedrijven werken samen in een stichting voor meer biodiversiteit. Stichting Bouwerzzz heet de samenwerking, die is gelanceerd door Dura Vermeer, Van Wijnen, DHM Infra, Vink Bouw, TAUW en Witteveen+Bos. De samenwerking is ingegeven door duurzaamheid.

Doel van de samenwerking is om voor iedere vierkante meter die een bouwproject in beslag neemt, ergens in de omgeving vier vierkante meter natuur te creëren. Deelnemende bouwbedrijven, adviesbureaus, toeleveranciers en andere stakeholders kunnen ook een donatie doen. Hiermee wordt het mogelijk om extra natuur te creëren of onderzoek te doen naar biodiversiteit.

Een speciale ‘map’ maakt het mogelijk om een geschikt lokaal natuurproject te vinden. Een bouwproject of -bedrijf stelt budget ter beschikking en investeert daarmee in een lokaal initiatief. Voor ieder type project wordt gezocht naar een passend aanbod. Het natuurherstel, -behoud en –beheer van de projecten wordt uitbesteed aan experts.

De biodiversiteit neemt in een rap tempo af. De ecologische balans bewaren en waar mogelijk herstellen is dan ook een van de grootste uitdagingen waar wij als maatschappij voor staan. Net als vele andere sectoren, heeft de bouw een grote impact op de biodiversiteit. Bij nieuwbouw gaat bijvoorbeeld vaak natuur verloren en het is lastig om dit op dezelfde schaal binnen het bouwgebied terug te brengen. Ook zorgen bouwactiviteiten vaak voor versnippering van het landschap en vindt natuurcompensatie nog te weinig plaats in de directe omgeving van bouwprojecten, waardoor de biodiversiteit afneemt.

Bron: Dura Vermeer, 23 juni 2022
https://www.duravermeer.nl/nieuws/bouwsector-slaat-handen-ineen-voor-meer-biodiversiteit-met-stichting-bouwerzzz/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *