Bomen kappen en rooien in Velsen en Den Bosch – Aanbestedingsnieuws

Bomen kappen en rooien in Velsen en Den Bosch

Foto: Pexels.com

Zowel de gemeente Den Bosch als Velsen hebben een aanbesteding geplaatst voor resp. het kappen van bomen en het kappen en rooien van bomen. Bij rooien wordt ook de tronk verwijderd. In beide gevallen gaat het om een raamovereenkomst zonder getalsindicatie. Velsen spreekt over het kappen/ rooien van (iepzieke)bomen, Den Bosch spreek tover het kappen van bomen in verband met veiligheid of herinrichting.

AN schreef een aantal dagen geleden al over het kappen van bomen in Veghel, Den Haag “vervangt” 2200 populieren, Zwolle, Amsterdam en RWS (o.a. langs de A6) hebben dat pupulieren trucje ook gebruikt en nu vraagt AN zich af is dat allemaal niet een beetje veel als je er ook bij optelt dat Brabants landschap Bomen velt ten faveure van Heide en wegenbouw elders in Nederland geprobeerd wordt het hoogveen gebied in ere te herstellen. En dat terwijl een boom CO2 uit de lucht haalt.

Bron: Tenderned 23 oktober https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/178620; en https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/178592

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *