Boeing trekt zich terug uit Belgische aanbesteding F16-vervanger – Aanbestedingsnieuws

Boeing trekt zich terug uit Belgische aanbesteding F16-vervanger

Een Belgische federale opdracht voor de levering ter vervanging van de F16 is oneerlijk aanbesteed. Dat stelt Boeing, dat zich daarom heeft teruggetrokken als gegadigde, volgens het Belgische persbureau Belga.

Andere gegadigden voor de opdracht zijn: Lockheed Martin, Dassault, en Saab. De F/A-18 Super Hornet.’ Volgens Boeing ontbreekt het aan een level playing field, en heeft hun F/A-18 Super Hornet een extreem goede prijs/kwaliteit-verhouding.

België is al sinds 2015 op zoek naar een vervanger van de F16. Een tender daartoe is vorige maand uitgeschreven. Minister van Defensie, Steven Vandeput noemt het een dappere beslissing om de capaciteit voor gevechtsvliegtuigen uit te breiden en de vloot F16’s te vervangen. Het is een belangrijke bijdrage aan het collectieve veiligheidssysteem van de NAVO.

De f18 superhornet Bron: Wikipedia

Volgens een eerder persbericht zou de Belgische Defensie “niet zomaar vliegtuigen aankopen maar een intergouvernementeel akkoord afsluiten met het oog op de vervanging van de huidige luchtgevechtscapaciteit F-16 en op de ondersteuning van de uitbating van die nieuwe capaciteit tot einde 2030.”

De tender is op onderstaande locatie gepubliceerd:

http://www.vandeput.fgov.be/sites/default/files/articles/Request%20for%20Government%20Proposal.pdf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *