Binnenkort Aanbesteding aanleg Uithoornlijn – Aanbestedingsnieuws

Binnenkort Aanbesteding aanleg Uithoornlijn

De gemeenten Uithoorn en Amstelveen, provincie Noord-Holland en de vervoersregio Amsterdam hebben eind 2016 ingestemd met het doortrekken
van de vernieuwde Amstelveenlijn naar het dorpscentrum van Uithoorn. Er ging een participatie- en consultatieronde aan vooraf.  Volgens de lokale krant Meerbode is op 19 oktober door raadscommissie een aantal wensen en aanvullingen geformuleerd die kunnen worden meegenomen in het uitvoeringstraject. Bij de raadsvergadering van 2 november is het onderwerp als hamerstuk afgedaan.

Met het Uitvoeringsbesluit wordt de aanbestedinggestart voor het zoeken naar een aannemer voor de aanleg van de Uithoornlijn.  De vervoersregio Amsterdam heeft 60 miljoen uitgetrokken voor de ontwikkeling van deze lijn. De aanbesteding staat nog niet op TenderNed, wel is er de planuitwerking Uithoornlijn gepubliceerd, die voor €498.620 is gewonnen door Arcadis.

Bekijk de opnamen van de raadsbijeenkomsten Uithoornlijn najaar 2016 die zijn gemaakt op 28 september en op 5 en 13 oktober 2016.
Lees de bijhorende stukken van de raadsvergadering en de commissievergadering op 5 oktober 2016 en van de inspraakavond op 28 september 2016.

De Uithoornlijn zal de huidige directe busverbindingen uit Uithoorn naar Amstelveen en Amsterdam vervangen. Uitzondering hierop is de busverbinding tussen Zijdelwaard en Amstelveen centrum. Deze zal blijven bestaan, net als de buslijnen in andere richtingen. Ook blijven binnen Uithoorn bussen rijden om de tram te kunnen bereiken.

De plannen voor de aanleg van de Uithoornlijn worden verder uitgewerkt tot een uitvoeringsbesluit. Ook maakt de gemeente de komende periode een nieuw bestemmingsplan. Tijdens deze bestemmingsplanprocedure is het mogelijk formeel bezwaar te maken door het indienen van een zienswijze. De verwachting is dat het nieuwe bestemmingsplan in het najaar van 2017 wordt vastgesteld.

In het voorjaar van 2017 kunnen aanwonenden van het tracé meepraten over de (hoogte van de) de zichtschermen op de locaties waar geen geluidschermen nodig zijn.

Zie ook:

https://vervoerregio.nl/pagina/20160103-uithoornlijn

 

Bron: Vervoerregio/ Meerbode, 3 november 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *