Beter laat dan nooit: aanbesteding Projectbeheersing Zuidasdok – Aanbestedingsnieuws

Beter laat dan nooit: aanbesteding Projectbeheersing Zuidasdok

Er was ooit een Haagse tramtunnel en dat is dus nu de Zuidasdok. Met het begin van de carnaval heeft de Rijkswaterstaat GPO een aanbesteding uitgeschreven voor 31194133: Projectbeheersing Zuidasdok. Aan dit project wordt bijzonder weinig beheerst tot dusver.

Deze aanbesteding is gericht op de inkoop van de projectbeheersingsdienstverlening voor programma Zuidasdok. Met deze inkoop wordt beoogd om een contractpartner te vinden die het programma (en de daar onder vallende projecten) gedurende de
looptijd van het programma Zuidasdok voorziet van de benodigde PBdienstverlening met de daarbij behorende werkstromen uitvoert

De opdracht bestaat uit de uitvoering van onderstaande werkstromen

Zuidas
©Zaz 2014

projectbeheersing en indien noodzakelijk het uitvoeren van specials zoals benoemd
in de vraagspecificatie. De overeenkomst kent de volgende werkstromen:
Werkstromen projectbeheersing
1.Stuur- en verantwoordingsrapportage
2.Scopemanagement/Baselinebeheer
3.Planningsmanagement
4.Risicomanagement
5.Financieel management
6.Kwaliteitsmanagement
7.Capaciteitsmanagement incl. inhuur
8.Ondersteuning Inkoop en administratie ZAD
9.Programmasecretariaat

Bron: Tenderned, 11 februari 2024

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/325748

 

NDR.

Blijft maar doorgaan joh. Bomen weg bouwkee rbij… en nog een bouwkeet en nog een bouwkeet, hier en daar een steiger en een glasplaat, maar verandert er nog iets? Het lijkt wel een grote bouwshow daar rond de Zuidas. Alle topadvocaten en vastgoedbeheerders kunnen elke dag waarnemen dat het niet opschiet. Stibbe, Buruma, wat zit er allemaal wel niet aan advocatenkantoren aan de Snuifas? De Brauw Blackstone Westbroek? Baker en McKenzie? 3a3 Consultancy voor Juridisch advies bouwrecht contractenrecht en rechtsfilosofie? Oh nee die zit gewoon lekker thuis in Ossoe.

Maar een opdracht krijgen voor projectbeheersing? Kunnen ze dat? Nee, want zulke opdrachten worden in aanbesteding uitgegeven aan bevriende ondernemrs en lopen eigenlijk alleen via ingenieursbureaus. Opdrachten voor advocaten zien we eigenlijk hoe dan ook nooit op TenderNed. De overheid heeft nooit een advocaat nodig. Kan het eigenlijk altijd met de landsadvocaat af. Ook heel weinig aanbestedingen voor rechtsfilosofisch advies. Terwijl ze daar geeneens afgestudeeerde filosofen in huis hebben. Goh. Wat zijn al die advocatenkantoren toch eigenlijk zielig dat zij bij voorbaat helemaal geen kans maken op zo’n opdracht en dat is zo in strijd met het aanbestedingsbeginsel voor gelijkheid!!!

Die ingenieursbureaus zouden dan al die topadvocaten moeten inschakelen om eventueel in onderaanneming dat gevraagde risicomanagement te leveren, maar die gaan natuurlijk liever zelf even een briefje schrijven. Projectbeheersing, wie moet projectrisico’s analyseren, aansprakelijk stellen of verantwoordelijk houden voor de naleving? Wij zouden denken, al die topadvocaten die uitkijken op dat Zuidasdok gebeuren.

Dat ze er geen proces tegen voeren. Snap er niks van

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *