Bestrijding Blauwalg et cetera Almere gegund aan Krinkels Nagele – Aanbestedingsnieuws

Bestrijding Blauwalg et cetera Almere gegund aan Krinkels Nagele

Foto: Krinkels bv

Doel van deze aanbesteding was om de voor dit project de beste partner te contracteren voor:

  • – het verrichten van opruimwerkzaamheden;
  • – het maaien en afvoeren van waterplanten;
  • – het verrichten van bijkomende werkzaamheden;
  • – Het schoonhouden en onderhouden van waterbouwkundige constructies, tevens dienen er de sluizen geïnspecteerd te worden;
  • – Het bestrijden van blauwalg (Phormidium algen) en zwemmersjeuk ter plaatse van zwemlocaties in de Haven en Poort in Almere;
  • – het verrichten van bagger werkzaamheden.

Er waren 4 inschrijvers voor deze overeenkomst met een uiteindelijke waarde van €  294 900,-

Met het bestrijden van zwemmersjeuk wordt bedoeld het bestrijden van de larven van de platworm die zwemmersjeuk veroorzaakt, niet dat men met een zalfje de zwemmers gaat. Zwemmersjeuk is een jeukende huiduitslag die ontstaat tijdens of na het zwemmen in zoet water. De jeuk wordt veroorzaakt door larven van de platworm. Deze worm komt voor bij watervogels, bijvoorbeeld eenden.
De eitjes van de wormen ontwikkelen zich via waterslakken tot larven. De larven komen in het water terecht en kunnen de opperhuid van mensen binnendringen. Daar veroorzaken ze een ontstekingsreactie. De larven gaan in de huid direct dood, ze kunnen niet in de menselijke huid overleven.

In Nederland zijn drie maatregelen gangbaar: het handmatig verwijderen van slakken, het uitzetten van vissen die slakken eten en het installeren van een barrière tussen zwemstrand en ‘hotspot’ van slakken. De resultaten zijn wisselend. 

Krinkels is een totaal aannemer op het gebied van Groen, Infra, Water en Sport. Duurzaam kwaliteitsbeheer en vakkundige inrichting van de openbare ruimte in Nederland is onze kracht en specialiteit.

Vanuit het hoofdkantoor in Breda realiseert Krinkels met ruim 250 medewerkers een jaaromzet van 69 miljoen euro. Krinkels bestaat al meer dan 60 jaar, maar ziet zichzelf nog immer als een jong, dynamisch en resultaatgericht bedrijf. Krinkels werkt door heel Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda en er zijn vestigingen in Alkmaar, Arnhem, Eindhoven, Heerlen, Hengelo, Nagele, Venlo, Wateringen, Wouw en Zuidwolde.

Bronnen: Tenderned, VGGM, Krinkels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *