Bertens Bouw wint bouwteamovereenkomst zwembad Drimmelen – Aanbestedingsnieuws

Bertens Bouw wint bouwteamovereenkomst zwembad Drimmelen

De gemeente Drimmelen gaat de renovatie van de zwembaden onderbrengen bij een bouwteam van vier Brabantse bedrijven. Bertens Bouw is daarbij aanspreekpunt. Na de nodige voorbereidingen gaan zij vanaf januari 2019 aan de slag met de renovatie van de twee zwembaden in Drimmelen: het Puzzelbad in Terheijden en de Randoet in Made.
Bertens Bouw werkt onder meer samen met Van Elshout uit Breda voor de grondwerkzaamheden. Lotec uit Eindhoven zorgt voor de waterbehandeling. Aan Van Alphen & Roest uit Hooge Zwaluwe zijn de elektrotechnische werkzaamheden voorlopig gegund.
De zwembaden blijven in het zomerseizoen gewoon open. De uitvoeringswerkzaamheden vinden plaats in de periode januari t/m april 2019 en in oktober t/m april 2020. De renovatie van de zwembaden gaat ongeveer
€ 2.5 miljoen kosten, dit is inclusief maatregelen om de zwembaden duurzamer te maken.
Wethouder Jan-Willem Stoop is blij met de positieve aanbestedingsresultaten. “Door in bouwteamverband te werken prikkelen we aannemers om met goede ideeën te komen en is niet alles al dichtgetimmerd. Hiermee halen we optimaal rendement uit de markt.”
Bij de renovatie van Het Puzzelbad worden waar nodig tegels vervangen. Het diepe bad blijft hetzelfde, het ondiepe peuter/kleuterbad krijgt een splashcentrum. Er komen daarnaast nieuwe kleedruimtes en een nieuwe wachttoren voor de badmeester. De leidingen en installaties worden compleet vervangen. Het zwembad wordt gasloos en krijgt als dat kan warmtepompen en een aansluiting op het warmtenetwerk van het Traais Energie Collectief (TEC). De gemeente heeft onderzocht of vergroting van de woningbouwlocatie van Woonvizier aan de Markstraat mogelijk was. Dit is niet het geval. De speelweide willen we ook multifunctioneel maken, dus ook voor andere activiteiten en buiten het seizoen.
Bij de renovatie van De Randoet gaat het huidige peuterbad weg. Het ondiepe bad wordt geschikt gemaakt voor peuters en kleuters. En er komt een splashcentrum in. Het diepe bad blijft hetzelfde, alleen worden de tegels vervangen waar nodig. De installatie wordt ook hier compleet vervangen door warmtepompen. Ten slotte wordt het buitenterrein verkleind en afgescheiden voor de activiteiten van PactbyPrinse.

Bij Het Puzzelbad in Terheijden zijn afspraken gemaakt met To the Max over gebruik van het terrein, het zwembad en de huur van kleedruimtes. Ook kopen zij de naastgelegen gymzaal aan de Aalbergsestraat voor hun sportactiviteiten zoals bootcamp, kickboksen en crossfit.

Bij Zwembad De Randoet in Made huurt Pact by Prinse een deel van het terrein voor bootcampactiviteiten en bedrijfsuitjes. Hierbij maken zij gebruik van de horecafaciliteiten en kleedruimtes.

De overeenkomst met de exploitant van de zwembaden Optisport, is tot 1 januari 2020 verlengd. Daarna gaat de gemeente de exploitatie van de zwembaden opnieuw aanbesteden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *