Bergse Valkenburgerstraat wordt heraanbesteed – Aanbestedingsnieuws

Bergse Valkenburgerstraat wordt heraanbesteed

Valkenburgerstraat
Foto: Google Streetview

Het college van B&W van Valkenburg heeft op 26 maart 2019  het besluit genomen om de renovatiewerkzaamheden aan de Bergse (Berg en Terblijt) Valkenburgerstraat her aan te besteden door middel van een niet openbare procedure. Bij deze aanbesteding geldt wel een voorwaarde de heraanbesteding zou wel eens duurder kunnen uitpakken dan bij de eerdere aan Plum Infra gegunde aanbesteding. Mocht de aanbesteding duurder uitvallen, dan moet de gemeenteraad toestemming geven voor een extra krediet.

De eerste aanbesteding werd gegund aan Plum Infra BV uit Kerkrade. Plum had ingeschreven voor een laag bedrag, maar de gemeente ging niet akkoord met de wijze van uitvoering, daar Plum goedkopere materialen had toegepast dan in de uitvraag was gedefinieerd. Na een langdurig geschil heeft de gemeente de gunning teruggetrokken.

De afgelopen maanden heeft Valkenburg de Valkenburgerweg waar nodig met lapmiddelen opgeknapt omdat de staat van de weg door onder andere vervanging van leidingwerk en provisorisch gedichte sleuven erg slecht was.

Een start van de werkzaamheden wordt niet verwacht vóór de tweede helft van 2019.

Geraadpleegde bronnen: Gemeente Valkenburg, TV Valkenburg, De Limburger

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *