Beantwoording Kamervragen onderwijs en jeugdzorg NHN uitgesteld – Aanbestedingsnieuws

Beantwoording Kamervragen onderwijs en jeugdzorg NHN uitgesteld

© MinVWS, 2018 ; Hugo de Jonge, vice-premier en minister van VWS
FOTO MARTIJN BEEKMAN

Minister de Jonge heeft op 27 maart, per brief aan de voorzitter van de Tweede Kamer laten weten dat de beantwoording van de vragen van het Kamerlid Westerveld (GL) over het vergeten van onderwijs bij de aanbesteding van jeugdzorg in Noord-Holland Noord (2019Z04274)  tot
zijn spijt niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord.

Als reden wordt opgegeven dat het achterhalen van de juiste informatie meer tijd vraagt dan voorzien

De reden van het uitstel is dat het achterhalen van de juiste informatie meer tijd
vraagt dan voorzien was.

Klaarblijkelijk heeft men eerst niet de juiste informatie gekregen, anders had volstaan te zeggen dat het “achterhalen” van de informatie meer tijd vraagt, de toevoeging van “juiste” duidt daarop, of er is een literaire aanleg bij de schrijver die in de veronderstelling leeft dat een zelfstandig naamwoord vooraf gegaan moet worden door minstens één bijvoeglijk naamwoord.

Maar AN vindt dat het antwoord niet zozeer van belang is. Een inkoper, lees aanbestedende dienst is niet alwetend. Het kan dus zijn dat de uitvraag niet alle elementen bevat die het zou moeten bevatten. In een normaal inkoopproces, (en vrijwel ieder proces) corrigeer je dat later bij de bespreking van de offertes van de aanbieder mét de aanbieder. Zelfs kun je dan nog aan partijen vragen een aanpassing van de offerte te maken. Kortom je kunt altijd een stapje terug zonder rare fratsen en zonder vergaande consequenties. Zelfs de browser waar in u dit artikel leest heeft een stapje terug optie. Het is een van de vele redenen waarom AN zegt “Europees Aanbesteden is intrinsiek onuitvoerbaar. ”

De Uitstel brief kunt u hier dowloaden 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *