Beenen wint renovatie Koningsbrug Harlingen – Aanbestedingsnieuws

Beenen wint renovatie Koningsbrug Harlingen

Als onderdeel van het project N31 Harlingen wordt de Koningsbrug gerenoveerd. Er zijn vijf MKB-bedrijven uit de regio uitgenodigd tot het doen van een inschrijving. Beenen BV Heerenveen is als partij geselecteerd. De Koningsbrug loopt over het Van Harinxmakanaal, een belangrijke vaarwegverbinding tussen Harlingen en Leeuwarden.

De Koningsbrug is een beweegbare brug die elektrisch wordt aangedreven. Deze brug is al meer dan 60 jaar oud en kan volgens de gemeente wel een opknapbeurt gebruiken. De vernieuwde N31 is inmiddels aangelegd en in gebruik. De nieuwe autoweg met twee keer twee rijstroken ligt grotendeels verdiept en is voorzien van een aquaduct.

Door de komst van het nieuwe aquaduct wordt de verbinding waarin nu de Koningsbrug is opgenomen afgewaardeerd en geschikt gemaakt voor landbouwverkeer met lokale bestemming. Voor fietsers en voetgangers is een apart fiets- en voetpad aangelegd over de Koningsbrug zodat er geen onveilige situaties ontstaan.

Voor de bediening van de Koningsbrug installeert Beenen B.V. een nieuwe elektrotechnische installatie die voldoet aan de eisen van deze tijd. Ook verzorgen zij het ontwerp van de complete elektrotechnische installatie, de ontwikkeling van de besturingssystemen en de realisatie op locatie. De elektrotechnische, afsluitboom en beseiningsinstallaties worden compleet vervangen. De uitvoering van het project wordt vanuit Heerenveen gecoördineerd. Buiten op locatie wordt een eigen team van monteurs ingezet met ondersteuning van regionale onderaannemers.

©Projectbureau N31, 2018

Begin juni starten de werkzaamheden. Het verkeer ondervindt hier niet veel hinder van. Dit verandert wanneer de brug wordt getest op veilig gebruik. Tijdens deze dagen is er geen tot beperkt fietsverkeer mogelijk. Houd hiervoor het rubriek ‘Harlingen actueel’ in de Harlinger courant in de gaten. Naar verwachting is de renovatie deze zomer gereed.

Bron: Beenen, 7 juni 2018
https://www.beenen.nl/koningsbrug-gegund-aan-beenen/

http://www.n31harlingen.nl/de-ligging/koningsbrug/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *