BAM verwerft opdracht voor bouw kantoor in Bristol – Aanbestedingsnieuws

BAM verwerft opdracht voor bouw kantoor in Bristol

Brexit weerhoudt de Engelsen niet om opdrachten te verstrekken aan Nederlandse bouwbedriven. BAM Construct UK, het Britse utiliteitsbouwbedrijf van Koninklijke BAM Groep nv, heeft opdracht verworven van de Britse vastgoedgroep CEG voor de bouw van het kantoor EQ in het centrum van Bristol, een havenstad in het zuidwesten van Engeland.

Het kantoor van ruim 18.500 m2 is gelegen aan 111 Victoria Street, nabij het treinstation Bristol Temple Meads. Vanaf het eerste kwartaal 2023 biedt het kantoor ruimte aan 2.000 personen.EQ biedt kantoorgebruikers diverse horecafaciliteiten, waaronder een rooftop bar, alsmede een auditorium en fitnessruimte. Het is het eerste gebouw in Bristol met een speciale toegang voor fietsers naar een fietsenkelder met 260 plaatsen en luxe omkleed- en douchegelegenheid.

Architect Aukett Swanke heeft het kantoor ontworpen met duurzaamheid, comfort, gezondheid en welzijn als uitgangspunten. Het project is gericht op het behalen van het duurzaamheidscertificaat BREEAM Outstanding. Duurzame aspecten omvatten pv-panelen op het dak, regenwateropvang, efficiënte verwarming, koeling en verlichtingssystemen, uitgebreide fietsenstallingen, douches, oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen en aansluiting op het stadsverwarmingsnetwerk van Bristol.

Bron: BAM, 8 december 2020

Fragment ontwerp Architect Aukett Swanke ©Schwanke/ Bam 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *