Arenapark Hilversum gegund aan PosadMaxwan – Aanbestedingsnieuws

Arenapark Hilversum gegund aan PosadMaxwan

Pic: Pixabay

Stedenbouwkundig bureau PosadMaxwan, ingenieursadviesbureau Sweco en de adviesbureaus Goudappel Coffeng, Buiting Advies en Drijver en Partners gaan aan de slag met het Arenapark. De partijen hebben gezamenlijk de aanbesteding gewonnen voor het maken van plannen voor de doorontwikkeling van het Arenapark. Als PosadMaxwan gaan zij samen met de gemeente Hilversum en de eigenaren en gebruikers van het Arenapark een nieuw masterplan opstellen.

Zestien combinaties deden mee aan de aanbesteding. De gemeente Hilversum beoordeelde de inzendingen op drie criteria: het plan van aanpak en de visie op duurzaamheid. In mindere mate woog ook de prijs die de bureaus voor hun diensten vroegen mee. PosadMaxwan scoorde uitstekend op plan van aanpak en duurzaamheid.

Projectwethouder Annette Wolthers is blij met de uitkomst van de aanbesteding: “Met PosadMaxwan hebben we een sterk team om de planvorming in te gaan. Zij begrijpen dat wij als gemeente willen aansluiten bij de wensen en posities van de eigenaren en gebruikers van het gebied. Wat we ook belangrijk vinden in is dat ze al vroegtijdig in overleg gaan met de bewoners van de omliggende wijken.”

De gemeente Hilversum wil investeren in de openbare ruimten en de bereikbaarheid van het Arenapark. Ambitie is om het Arenapark de komende jaren te ontwikkelen naar een kwalitatief hoogwaardig gebied waarin sport, ontspanning en werk elkaar versterken. De gemeente en PosadMaxwan zien veel kansen voor verduurzaming van het gebied.

Vanaf januari 2019 gaat PosadMaxwan aan de slag met onderzoeken en ontwerpen. Naar verwachting wordt in de tweede helft van 2019 het masterplan ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd. Het masterplan wordt de basis voor bestemmingsplanwijzigingen en gemeentelijke investeringen.

Bron: www.hilversum.nl, 12 december 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *